Plan nabave za projekt Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut

Grad Šibenik donio je plan nabave za projekt Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut. U sklopu projekta raspisat će se ukupno 14 nabava. Među javnim i bagatelnim najavama naći će se i one za izgradnju Centra za nove tehnologije Trokut, opremanje interijera Centra, nabava računalne i tehničke opreme, uređaja i informatičkih programa te različite usluge. Ukupna vrijednost svih nabava iznosi 26.435.037,73 kuna.

 

Grad Šibenik poziva sve tvrtke zainteresirane za sudjelovanje u ovom projektu da se uključe u proces nabave. Svi podaci o nabavama, procijenjenom iznosu, vrsti predmeta i predviđenom datumu objave vidljivi su u priloženoj tablici. Sve tvrtke zainteresirane za sudjelovanje u nekoj od nabava mogu se slobodno javiti u Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj na broj telefona 022 431-033, gdje će dobiti sve potrebe informacije.

Web stranice: www.trokut.eu

Detaljni plan nabave možete preuzeti klikom na sljedeći link: Plan nabave - tablica

 

Opći podaci o projektu

Grad Šibenik je uspješno ostvario 20 milijuna kuna bespovratnih sredstva Europske unije za projekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut. Suvremeno opremljen Centar za nove tehnologije i poduzetništvo gradit će se na prostoru Mandaline u svrhu poticanja, rasta i razvoja malih i srednjih poduzeća te stvaranja novih radnih mjesta na području Šibensko – kninske županije.

 

„Ovaj inovativni projekt privući će brojne mlade ljude iz cijelog svijeta upravo u Šibenik koji će im postati nezaobilazna točka u kreiranju novih ideja i novih poslova. Želja nam je da u naš grad dolaze mladi koji su željni kombinacije odmora i rada. U budućem Centru dobit će svu potrebnu infrastrukturu za razvoj svojih poslovnih ideja, a istovremeno će moći uživati u odmoru. Ovim projektom nastavljamo raditi na pozicioniranju Šibenika kao grada znanja i novih, inovativnih tehnologija.“, kazao je danas gradonačelnik Željko Burić prilikom obilaska lokacije na kojoj će se graditi budući Centar.

 

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo prostire se na dvije etaže ukupne površine 2084 m2 te će biti najsuvremenije opremljen. U samom centru predviđeno je 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo. Glavni projekt izradio je Arhitektonski biro Prostor iz Šibenika. U sklopu projekta, uredit će se okoliš i pristupna cesta.

 

Matija Bumbak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj naglasio je da je Šibenik atraktivna turistička destinacija, a ovim projektom će poslovnim ljudima osigurati i radni ambijent po modelu Holliworka.

 

Partneri Grada Šibenika u projektu su Podi Šibenik d.o.o. i Poduzetnički inkubator ZIP d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, dok su suradnici na projektu Regionalni centar za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje Jugoistočne Europe, Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora, Sveučilište u Zagrebu-Šibenik, Veleučilište u Šibeniku, Tehnička škola Šibenik, Industrijsko-obrtnička škola Šibenik te Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije.

 

Ukupna vrijednost projekta iznosi 27.722.245,10 kuna.