Plan nabave za projekt Revitalizacija područja tvrđave sveti Ivan

Grad Šibenik donio je plan nabave za projekt Revitalizacija područja tvrđave sveti Ivan. U sklopu projekta raspisat će se ukupno 27 nabava. Među javnim i bagatelnim najavama naći će se i one za izgradnju i opremanje područja tvrđave, istraživanja te različite usluge. Ukupna vrijednost svih nabava iznosi 47.569.009,75 kuna, a u većini slučajeva radi se o bagatelnim nabavama.

 

Grad Šibenik poziva sve tvrtke zainteresirane za sudjelovanje u ovom projektu da se uključe u proces nabave. Svi podaci o nabavama, procijenjenom iznosu, vrsti predmeta i predviđenom datumu objave vidljivi su u priloženoj tablici. Sve tvrtke zainteresirane za sudjelovanje u nekoj od nabava mogu se slobodno javiti u Upravni odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj na broj telefona 022 431-069, gdje će dobiti sve potrebe informacije.

Detaljni plan nabave možete preuzeti klikom na sljedeći link: Plan nabave - tablica

 

Opći podaci o projektu

Revitalizacija područja tvrđave svetog Ivana najveći je projekt ikad dodijeljen Gradu Šibeniku iz fondova Europske unije. Vrijedan ukupno 49.143.692,95 kuna projekt je 29. siječnja 2016. godine prijavljen na natječaj „Priprema i provedba integriranih razvojnih programa temeljenih na obnovi kulturne baštine“. Prvog dana kolovoza iste godine službeno je potpisan ugovor, kojim je Grad Šibenik dobio bespovratna sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Europska unija Revitalizaciju tvrđave sv. Ivana sufinancira sa 41.486.646,05 kuna iz europskih strukturnih i investicijskih fondova (u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“), a ostatak je sredstava osigurao Grad Šibenik.

 

Grad Šibenik je ovim projektom nastavio obnovu svog fortifikacijskog sustava (tvrđava svetog Mihovila, tvrđava Barone), koji predstavlja značajan element lokalne i nacionalne kulturne baštine. Revitalizacijom tvrđave sv. Ivana obnovit će se i opremiti dvije cjeline tvrđave. Sjeverni dio poznat kao „Kliješta“ i južni zvan „Zvijezda“. Revitalizacijom tvrđave svetog Ivana ukupne površine 18.657 metara četvornih obnovit će se bedemi, uvesti inovativni sadržaji, atrakcije i proizvodi. U podnožju sjevernog obrambenog bedema („kliješta“) posjetitelji će moći uživati u gastro-vizualnom konceptu. Uz pomoć revolucionarne tehnike 3D video-mappinga na zidinama tvrđave prikazivat će se sadržaji, koji će stvarati optičke iluzije i dojam kretanja statičnih objekata. Na tvrđavi svetog Ivana smjestit će se i Edukativni kampus opremljen pametnim interaktivnim učionicama i prezentacijskim prostorima. On će osigurati i kvalitetan smještaj s pratećim tematskim programima koji će uvelike pridonijeti produljenju turističke sezone kao i dužem boravku posjetitelja u Šibeniku.

 

Obnovom obje cjeline tvrđave i ulaganjem u razvoj inovativnih sadržaja, prilagođenih različitim skupinama posjetitelja, bitno će se unaprijediti turistička i kulturna ponuda. U projektu će se umrežiti ključni subjekti u sektoru kulture i turizma, s ciljem kreiranja sadržaja visoke dodane vrijednosti i unaprijeđenja strateškog upravljanja kulturnom baštinom. Stvorit će se temelji za održivo upravljanje resursima i ponudom grada Šibenika, a Šibenik će se pozicionirati kao kulturno-turistička atrakcija, u kojoj se uspješno spajaju tradicija i moderne tehnologije. Revitalizacija tvrđave svetog Ivana predstavljat će i kanal za promociju (lokalnih) malih i srednjih poduzetnika. Na taj će se način će se, uz izravno povećanje broja posjeta, povećati i broj zaposlenih.

 

Uz prijavitelja Grad Šibenik kao partneri u projektu sudjeluju Turistička zajednica grada Šibenika, Muzej grada Šibenika, Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku i Veleučilište u Šibeniku. Za provođenje projekta odgovoran je Grad Šibenik.

 

Projekt je službeno započeo 1. rujna 2016. godine, a provedbene aktivnosti projekta trajat će 36 mjeseci, do 2019. godine.

Save