Stožer civilne zaštite grada Šibenika

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite RH od 17. ožujka 2020. godine aktivirani su svi stožeri civilne zaštite jedinica lokalne i regionalne samouprave koji će kontinuirano pratiti sve odluke, upute i preporuke Nacionalnog stožera te ih provoditi na svojim razinama.

 

Stožer civilne zaštite grada Šibenika sastao se i prije navedene Odluke kako bi pratio situaciju vezanu uz zaštitu od koronavirusa. Stožer je donio odluku da se do 30. svibnja 2020. godine obustavljaju sve kulturne aktivnosti i javne manifestacije u organizaciji javnih ustanova kojima je osnivač Grad Šibenik. Donesena je odluka da se do daljnjega neće koristiti prostori kojima upravlja Javna ustanova Sportski objekti Šibenik za potrebe održavanja sportskih aktivnosti amaterskih klubova grada Šibenika. Za djecu koja pohađaju razrednu nastavu, a nemaju mogućnost ostati kod kuće, bit će organiziran prihvat u školama na području grada Šibenika. Ista odluka odnosi se i na rad predškolskih ustanova na području grada Šibenika za koje vrijedi obustava pohađanja, izuzev u slučajevima da roditelji nemaju druge mogućnosti. Dežurni vrtići su DV Vidici i DV Šibenski tići.

 

Od 19. ožujka 2020. godine na snazi je odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kojima na snagu stupa čitav niz mjera u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom u trajanju od 30 dana.

 

Ovim odlukama zabranjuju se javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja. Više na POVEZNICI.

 

Za provedbu mjera bit će zaduženi stožeri civilne zaštite jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz aktivaciju operativnih snaga sustava civilne zaštite.

 

UPUTE ZA IZDAVANJE E-PROPUSNICE STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE GRADA ŠIBENIKA

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske u srijedu 01. travnja donio je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj. 

U skladu s ovom Odlukom, prilikom ulaska i izlaska s područja prebivališta ili stalnog boravka u Republici Hrvatskoj moraju se poštovati sljedeće mjere: 

 

socijalnog distanciranja

 

ne zadržavanja na javnim prostorima

 

posjedovati valjanu propusnicu izdanu kroz sustav e-Propusnice

 

Propusnice za ulazak i izlazak iz područja prebivališta ili stalnog boravišta izdaju putem sustava e-Propusnice odgovorne osobe u pravnoj osobi, izabrani liječnik obiteljske medicine i nadležni stožer civilne zaštite na rok od 1 do 14 dana, ovisno o razlogu zbog kojeg se propusnice izdaju

 

Jedan od navedenih razloga je kada osoba iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština mora napustiti svoje mjesto prebivališta ili stalnog boravka. U tom slučaju, i samo u tom slučaju, građanima grada Šibenika, odnosno osobama koje imaju prijavljeno prebivalište ili stalni boravak na administrativnom području grada Šibenika, propusnice izdaje Stožer civilne zaštite Grada Šibenika.

 

Osobe s prebivalištem ili stalnim boravkom u Šibeniku, zbog napuštanja područja grada Šibenika iz vitalnih obiteljskih razloga poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, izdavanje e-propusnice trebaju zatražiti preko sustava e-Propusnice.  

 

U iznimnim i opravdanim situacijama se može obrazac zahtjeva preuzeti na internetskoj stranici grada Šibenika, popuniti, te elektroničkim putem uputiti na adresu elektroničke pošte: civilnazastita@sibenik.hr .

 

e-Propusnice će se izdavati u roku od 48 sati po zaprimljenom zahtjevu povratno na e-mail koji je naznačen u sustavu e-Građani. U razdoblju od 02.04. do 08.04.2020. (prvi dani uvođenja e-propusnice) se očekuje veliki broj zahtjeva, a samim time može doći do preopterećenja sustava, pa molimo građane za strpljenje.

 

VAŽNO: Sve do sada izdane papirnate propusnice vrijede zaključno s 05.04.2020. bez obzira na datum koji na njima piše. Od 06.04.2020. potrebno je imati isključivo e-propusnicu.

 

SVA PITANJA U VEZI FUNKCIONIRANJA RADA I ŽIVOTA U NOVONASTALIM OKOLNOSTIMA U NAŠOJ SREDINI GRAĐANI MOGU UPUTITI članu Stožera civilne zaštite grada Šibenika ANTI GLAVURTIĆU, na broj telefona +385-91-355-3008 te email civilnazastita@sibenik.hr

 

Upute za dobivanje e-propusnica Stožera civilne zaštite Grada Šibenika (02.04.2020.)

Gradski vijećnici o točkama dnevnog reda izjasnili se elektroničkim putem (30.03.2020.)

Odluka o iznimnom dopuštenom radu zatvorenih objekata u sastavu tržnica (28.03.2020.)

Zabrana loženja vatre na otvorenom prostoru (25.03.2020.)

Dogovorene izvanredne privremene mjere za pomoć šibenskom gospodarstvu (25.03.2020.)

Upute za dobivanje propusnica Stožera civilne zaštite Grada Šibenika (24.03.2020.)

Gradski parking obustavio naplatu parkiranja na svim šibenskim parkiralištima (24.03.2020.)

Organizacija rada Centra za pružanje usluga u zajednici Grada Šibenika tijekom epidemije koronavirusa (23.03.2020.)

Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH (23.03.2020.)

Odluka o radnom vremenu trgovina i mjerama zaštite za taxi prijevoznike (23.03.2020.)

Obustavljen rad šibenske tržnice (23.03.2020.)

Nove odluke Stožera civilne zaštite RH s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa (21.03.2020.)

Gradonačelnik Željko Burić o funkcioniranju Grada uslijed epidemije koronavirusa (20.03.2020.)

S radom počinje izdvojena dežurna ambulanta Doma zdravlja Šibenik (20.03.2020.)

Gradski Stožer civilne zaštite donio odluku o mobilizaciji operativnih snaga (19.03.2020.)

Održan sastanak Stožera civilne zaštite grada Šibenika (17.03.2020.)

Dežurni vrtići u Šibeniku - DV Vidici i DV Šibenski tići (17.03.2020.)

Privremeni način reguliranja uredovnog vremena za rad sa strankama Gradske uprave (16.03.2020.)

Održan sastanak Stožera civilne zaštite grada Šibenika (15.03.2020.)