Unlock your potential

Unlock your potential – activate space, projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa znanja, obrazovanja i razvoja. Projekt o revitalizaciji javnih površina vodi British council iz Poljske, u suradnji s partnerima iz Poljske, Velike Britanije i Hrvatske.

 

Cilj projekta je poboljšati učinkovitost procesa upravljanja javnim površinama koje su od velike važnosti za lokalnu zajednicu. Učinkovitost procesa upravljanja postići će se jačanjem kompetencija predstavnika lokalnih vlasti, nevladinih organizacija i udruga poslodavaca, na području društvene revitalizacije, prostornog planiranja i stanovanja te razvojem poduzetništva.

 

Projekt obuhvaća:

  1. lokalne vlasti koje upravljaju javnim površinama, provode razvojne projekte i proces revitalizacije baštine,
  2. kulturne i socijalne ustanove, nevladine organizacije i udruge koje se bave društvenim, kulturnim i ekonomskim temama s ciljem obogaćivanja javnih površina i društvenog života građana te,
  3. udruge poslodavaca, posebice u kulturi i turizmu, koje žele povećati atraktivnost javnih površina.

 

S ciljem zaustavljanja negativnih socio-ekonomskih trendova u urbanim prostorima, dionici ovog projekta imat će priliku upoznati se sa provjerenim modelima upravljanja te primjerima dobre prakse iz Poljske.

 

Detaljnije informacije možete pronaći na sljedećem linku: Unlock your potential