Nova regulacija prometa na čvoru Meterize

29.08.2017

Nova regulacija prometa na čvoru Meterize

Prometno rješenje privremene regulacije prometa prilikom izvođenja radova na križanju državnih cesta D33 i D8 u sklopu čvora  predviđa djelomično uspostavljanje regulacije putem semafora, a dio čvora se potpuno zatvara, u svrhu izrade habajućeg sloja asfalta u zoni nasuprot benzinske postaje, malog rotora, novog nadvožnjaka i uklopa u veliki rotor.

 

Iz smjera centra Grada, odnosno ulice Kralja Zvonimira onemogućen je pristup velikom rotoru, malom rotoru, skretanju iza benzinske postaje desno u usjek, odnosno u pravcu Splita. Može se prometovati samo u smjeru Bilica uz regulaciju prometa semaforom.

 

Iz smjera Bilica omogućen je pristup u smjeru centra grada, velikom rotoru te dalje u smjeru Šubićevca i Vodica uz regulaciju semaforom.


Iz smjera Šubićevca onemogućen je pristup u smjeru centra grada iz velikog rotora, dok su ostali smjerovi otvoreni za nesmetan promet.


Iz smjera magistrale DC8 omogućen je pristup velikom rotoru, te dalje izlazi prema Šubićevcu i Bilicama, dok je zatvoren izlaz iz rotora prema centru grada.


Iz smjera Stare ceste omogućen je izlaz na magistralu u smjeru Splita, dok pristup istoj iz usjeka nije moguć.


Iz smjera Vodica magistralom DC8 onemogućeno je skretanje u smjeru stare ceste, Meteriza, odnosno Šubićevca, te se vozila mogu kretati uz obvezan smjer ravno.

 

Ovakva privremena regulacija na čvoru Meterize  potrajat će do ponedjeljka, 04.rujna 2017.g.