Mladi iz Portugala, Češke, Poljske i Turske u posjetu Šibeniku u sklopu Erasmus+ projekta

19.06.2017

 Mladi iz Portugala, Češke, Poljske i Turske u posjetu Šibeniku u sklopu Erasmus+ projekta

U Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić danas je održan susret sudionika Erasmus+ projekta „Challenge as a modern pedagogical tool“ u kojem sudjeluje Osnovna škola Juraj Šižgorić zajedno s još četiri škole iz Portugala, Češke, Poljske i Turske. Učenike i njihove nastavnike pozdravio je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

 

„Erasmus + program je najveći Europski program za mlade, obrazovanje, sport te je već duže vremena prisutan u Šibeniku. Drago nam je što su se šibenske škole odazvale ovom projektu te na taj način omogućile svojim učenicima da posjete europske zemlje, ali i da mladi Europljani uzvratno posjete naš grad. Nadam se da će te ovih dana vidjeti i osjetiti bogatu povijesno-kulturnu baštinu Šibenika te da će uživati u Međunarodnom dječjem festivalu koji je postao jedan od sinonima našeg grada.“  kazao je Danijel Mileta te sudionicima Erasmus+ projekta poželio dobrodošlicu.

 

 

U Osnovnoj škola Juraj Šižgorić od 18. do 24. lipnja održava se završni susret dvogodišnjeg Erasmus+ projekta. Cilj projekta je modernizacija nastave i sustava podučavanja kroz razne Web 2.0 alate, aplikacije i online igre.  U Šibeniku boravi 25 učenika i 18 učitelja iz Češke, Poljske, Portugala i Turske, a za njih su, u sklopu završnog susreta projekta, organizirane brojne radionice u školi i na MDF-u.