Danku Jerkoviću i Anti Tanfari uručeno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora

20.12.2018

Danku Jerkoviću i Anti Tanfari uručeno priznanje Hrvatskog olimpijskog odbora

U Zagrebu je sinoć održana tradicionalna svečanost Velikog dana hrvatskog sporta na kojoj je Hrvatski olimpijski odbor (HOO) podsjetio je na sportske uspjehe u godini na izmaku te nagradio najuspješnije protagoniste, kao i sportske zaslužnike za životno djelo.

 

Među brojnim laureatima nagrađena su dvojica Šibenčana, legendarni šibenski vaterpolo trener Danko Jerković i tajnik Zajednice sportova Šibensko-kninske županije Ante Tanfara. Obojica su dobili posebne nagrade ‘Matija Ljubek’ koje HOO dodjeljuje zaslužnima za životno djelo, Jerković za doprinos vaterpolu, a Tanfara za doprinos u karateu i košarci.


Na svečanosti je kao najuspješnija hrvatska muška sportska ekipa te najveći sportski promicatelj Hrvatske u svijetu  proglašena Hrvatska nogometna reprezentacija nagrađena. Najboljim sportašima u protekloj godini proglašeni su Luka Modrić i Sandra Perković, dok je najuspješnija ženska ekipa karate reprezentacija, a u konkurenciji parova, štafete ili posade slavila su veslačka braća Sinković.

 


Posebno priznanje za promicanje Hrvatske dobila je hrvatska teniska Davis Cup reprezentacija.