Grad Šibenik nastavlja s ulaganjima u razvoj sportske infrastrukture

10.03.2017

Grad Šibenik nastavlja s ulaganjima  u razvoj sportske infrastrukture

 

„Našim mladim sportašima, rekreativcima i svim građanima osigurali smo novu sportsku infrastrukturu te adekvatan prostor za rad, vježbu i kvalitetno provođenje slobodnog vremena. Na Sportskom centru Ljubica u Crnici prvo smo sanirali krov, uredili svlačionice i sanitarne čvorove, pa su na red došli vanjsko malonogometno i košarkaško igralište i tribine.“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta prilikom današnjeg obilaska radova na vanjskim terenima Sportskog centra Ljubica u Crnici.

 

Obnova i uređenje Sportskog centra Ljubica jedan je u nizu rekonstrukcijskih projekata Grada Šibenika u području razvoja sportske infrastrukture, u koju je u protekle četiri godine uloženo skoro 16 milijuna kuna.

 

„Razvoj šibenske sportske infrastrukture bio nam je u fokusu tijekom protekle četiri godine i sretan sam što ćemo uređenje sportskog centra Ljubica staviti uz bok uspješnim projektima poput obnove dvorane Baldekin, uređenja igrališta na Šubićevcu, energetske obnove dvorane Miminac i izgradnje sportsko-rekreacijskog centra u Ražinama Donjim.“, dodao je Mileta.

 

Radovi u Crnici obuhvatili su vanjsko igralište okruženo tribinama, koje će sada biti u potpunosti uređeno. Uklonjen je stari sloj asfalta s igrališta te je zamijenjen novim, obnovljena je javna rasvjeta, rekonstruiran je razvod oborinskih voda te su sanirane tribine.

 

Radovi su vrijedni preko 700.000,00 kuna, a inicijativa za uređenjem vanjskog igrališta Ljubica protekla je od predstavnika Gradske četvrti Crnica.

 

„Građani Crnice napokon će dobiti adekvatan prostor u kojem će se moći rekreirati. Svjedoci smo da je cijeli kompleks bio u derutnom stanju i bila mu je nužna rekonstrukcija i obnova. Izuzetno smo sretni što je Gradska uprava ovaj prostor uvrstila u program obnove sportskih objekata u Šibeniku.“, kazao je Dario Kulušić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti Crnica.