Gradonačelnik pozdravio sudionice natjecanja Najljepša mama Hrvatske

31.08.2018

Gradonačelnik pozdravio sudionice natjecanja Najljepša mama Hrvatske

Gradonačelnik Željko Burić, zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta i direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole pozdravili su danas sudionice manifestacije Najljepša mama Hrvatske koje će se održati u subotu, 01. rujna 2018. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Šibeniku.

 

„Ovo natjecanje već je postalo tradicionalno jer se održava treću godinu zaredom u Šibeniku. Drago nam je što je nosioc manifestacije naša sugrađanka Maja Gnjidić koja živi u Italiji i priču je prenijela iz Italije. Posebnost ove manifestacije jest što šalje jasnu poruku da je biti mama čast, a sve sudionice svjesne su svog položaja i uloge u društvu u cijelosti, ne samo kao mame nego ravnopravne žene.“, kazao je gradonačelnik te sudionicama poželio dobrodošlicu u grad Šibenik.


Natjecateljice dolaze iz cijele Hrvatske te su podijeljene u dvije dobne skupine 23-39 godina i 40-53 godine (kategorija Dijamant). Na tri regionalna izbora održana u Osijeku, Splitu i Termama Tuhelj odabrano je 18 mama koje će sudjelovati u finalu natjecanja.

 

Natjecanje između ostalog ima i druge ciljeve, a to su promidžba turizma, kulture, običaja i tradicije pa je pokrenut i gastronomski projekt pod nazivom 'Food, art & wine'.