Kazalište će otvoriti vrata za obilazak turista

26.05.2014

Kazalište će otvoriti vrata za obilazak turista

Od 1. lipnja Muzej grada Šibenika bit će otvoren za posjetitelje u vremenu od 10-21h, dok će HNK u Šibeniku, zajedno s TZ Grada Šibenika, dogovoriti model po kojem bi kazalište bilo spremno za organizirani obilazak turista. Dogovoreno je to na današnjem sastanku šibenskog gradonačelnika dr. Željka Burića, ravnatelja Muzeja grada Šibenika Gojka Lambaše, v.d. ravnatelja Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku Maje Trlaje i direktora Ureda Turističke zajednice Grada Šibenika Dina Karađole.

„Naše ustanove u kulturi trebamo otvoriti javnosti; i to  ne samo turistima već i nama Šibenčanima i izvući te brojne  priče o našem bogatom kulturno-povijesnom naslijeđu. Pored toga, zgrade muzeja i kazališta, osim te kulturne komponente, imaju vrijednost i kao objekti koje želimo i moramo pokazati.“, kazao je gradonačelnik.

Ravnatelj Muzeja Lambaša izvijestio je kakao ta ustanova do kraja svibnja radi od 10 do 18h , no od 1. lipnja radno vrijeme će biti produženo do 21h.

 

„U vrijeme Međunarodnog dječjeg festivala zgrada kazališta je otvorena cijeli dan i velik je broj posjetitelja, prije svega turista, koji zavire u kazalište. S Turističkom zajednicom Grada Šibenika dogovorit ćemo ovo ljeto model po kojem bismo zgradu otvorili barem u večernjim satima, između 19 i 21h.“, kazala je Maja Trlaja v.d. ravnatelja HNK u Šibeniku.