Nastavlja se ciklus radionica „Moja tvrđava znanja“ na Tvrđavi Barone

07.02.2019

Nastavlja se ciklus radionica „Moja tvrđava znanja“  na Tvrđavi Barone

U subotu ujutro, 9. veljače, na Tvrđavi Barone nastavlja se edukativni program radionica „Moja tvrđava znanja, u kojem najmlađi posjetitelji šibenskih tvrđava imaju priliku kroz igru učiti o povijesti grada Šibenika i njegovim tvrđavama.

 

S početkom u 10:30 sati započinje radionica „Moj novčić“ kojoj je tema šibenski bagatin, novac koji je u Šibeniku bio u upotrebi preko dva stoljeća. Kako je izgledao, od kojeg je materijala bio izrađen i na koji način, te o njegovoj povijesnoj važnosti djeca će naučiti dok izrađuju vlastitu repliku šibenskog novčića u glini. Broj sudionika radionice ograničen je, stoga stoji savjet da zainteresirani požure sa prijavom, koju mogu poslati na mail adresu Kluba prijatelja šibenskih tvrđava, klub.prijatelja@tvrdjava-kulture.hr. Radionica je primjerena za uzrast od 7 godina naviše.

 

Nakon nje održati će se i radionica „Upoznajmo zaboravljeno oružje“ za koju su mjesta već popunjena. Alternativne datume održavanja navedene radionice, kao i detaljan raspored održavanja ostalih radionica, zainteresirani mogu provjeriti na web stranici Tvrđave Barone te poslati svoju prijavu već danas.

 

Dok su djeca zauzeta učenjem i zabavom, svi malo stariji posjetitelji mogu uživati u specijalitetnoj kavi, toplim napitcima i slatkim jutarnjim zalogajima koji su dio posebne ponude bistroa Barone. Uz najavu lijepog vremena, posjetiteljima će biti drago čuti da će za vikend, u subotu i nedjelju, 9. i 10. veljače, ulaz na Tvrđavu Barone biti slobodan.