Održana tradicionalna krapanjska regata u ženskom veslanju

02.08.2017

Održana tradicionalna krapanjska regata u ženskom veslanju

Jučer je na otoku Krapnju održana tradicionalna regata u ženskom veslanju ''U susret Gospi od Anđela''.  Sudionike šeste po redu regate i brojne okupljene goste pozdravio je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

„Čestitam svim veslačicama i zaljubljenicima u otok Krapanj koji već šestu godinu njeguju tradiciju svog otoka. Ovo je jedinstven događaj koji svake godine okuplja sve više gostiju te će i dalje imati podršku Grada Šibenika.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

U regati je sudjelovalo sedam gajeta i 30-ak veslačica.  U prigodnom kulturno-zabavnom programu sudjelovali su: Saša Jakelić, Marjanke, Svetin Milutin Mačak, Siniša i Luce Kostelac, Marin Curavić, KUD Spužvar te je održana modna revija krapanjskih dizajnerica. Karmen Herceg i Đine Grbin. Uoči početka regate, u Uljari sv. Lovre otvorena je foto izložba „Žene veslaju“ Foto kluba Šibenik.

Cilj regate je očuvanje uspomene na tegoban život vrijednih žena otoka Krapnja u prošlosti, a regatu organizira Društvo za unaprjeđenje Krapnja.