Ovog vikenda 18. po redu Šibenska regata krstaša

29.11.2017

Ovog vikenda 18. po redu Šibenska regata krstaša

Tradicionalna Šibenska regata krstaša po 18. put održat će se ovog vikenda u organizaciji Jedriličarskog kluba Val, a pod pokroviteljstvom Grada Šibenika.

 

Program regate koja se odvija u akvatoriju šibenske luke predstavili su danas na konferenciji za medije predsjednik JK Val Marin Paić, gradonačelnik Željko Burić, predsjednik Regatnog odbora Denis Marinov te predsjednik povjerenstva „Valovi Šibenika“ Zoran Lučić Luca.

 

„Šibenska regata krstaša sjajna je uvertira u blagdanski šušur koji se tijekom prosinca događa u Šibeniku. Jedriličarima priželjkujem dobro vrijeme te vjerujem kako ćemo imati još jednu atraktivnu regatu.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić koji će u subotu 2. prosinca s početkom u 11 sati start regate simbolično označiti pucnjem iz topa sa šibenske rive.

 

Predsjednik JK Val Marin Paić najavio je i bogat popratni program regate; od budnice Šibenske narodne glazbe do nastupa šibenskih predškolskih ustanova.

 

„Ovo je jedna od rijetkih regata koja živi s publikom budući da je cijela šibenska riva jedno veliko gledalište. I ove godine sjajan pogled na regatu bit će na tvrđavi Barone koja je svim posjetiteljima pripremila slobodan ulaz te posebnu ponudu hrane i pića u svom gastro centru. Pozivamo građane da dođu u subotu i nedjelju na rivu gdje ih očekuju brojna zbivanja, atraktivne jedrilice i regatavanja te bogati zabavni program.“, istaknuo je Paić.

 

Sudjelovanje u regati prijavilo je 30-ak posada, a šestu godinu za redom bit će dodijeljena plakata „Valovi Šibenika“ koja će ove godine ići u ruke kapetana Branka Rameše iz Murtera.