Predstavljen program 21. izdanja Večeri dalmatinske šansone

08.08.2018

Predstavljen program 21. izdanja Večeri dalmatinske šansone

 Program ovogodišnjeg 21. izdanja Dalmatinske šansone u Šibeniku najavljen je na današnjoj konferenciji za medije, a predstavili su ga direktori festivala Branko Viljac i Dušan Šarac. Večeri dalmatinske šansone održat će se na Trgu Republike Hrvatske 17. i 18. kolovoza u Šibeniku.

 


Na konferenciji je nazočio zamjenik gradonačelnika Paško Rakić koji je iskazao podršku Šansoni .

 

„Vjerujem kako će i ove godine Dalmatinska šansona iznjedriti nove glazbene hitove. Riječ je o jednom od najprepoznatljivijih šibenskih festivala.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.“, kazao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

 

 

Prvog dana festivala, 17. kolovoza, održat će se Večer talijanske kancone, dok će se finalna večer održati 18. kolovoza 2018. na kojoj će biti izvedeno 25 skladbi.

 

Ovogodišnji festival Dalmatinske šansone izravno će prenositi CMC televizija s čijom je glazbenom urednicom Nikolinom Mazalin danas potpisan jednogodišnji ugovor.

 

 

Kao popratni program, u srijedu 15. kolovoza na tvrđavi Barone s početkom u 21,30 bit će prikazan dokumentarac autora Željka Petreša  '20 godina Dalmatinske šansone Šibenik', a potom će nastupiti pariška grupa So Vermeilleux koja izvodi klasike francuske šansone na nov način.