Predstavljen program manifestacije „Light is life“

26.08.2019

Predstavljen program manifestacije „Light is life“

Ovogodišnji program manifestacije „Light is life“, kojom Šibenik četvrtu godinu zaredom obilježava 28. kolovoza 1895. godine kada je među prvim gradovima u svijetu dobio javnu rasvjetu na izmjeničnu struju, predstavili su danas na konferenciji za medije zamjenik gradonačelnika Paško Rakić, direktor Turističke zajednice grada Šibenika Dino Karađole te autor projekta Zoran Lučić Luca. Za razliku od dosadašnjih godina, glazbeni program manifestacije održat će se tijekom dva dana, 28. i 29. kolovoza na šibenskoj rivi, dok će se popratni program odvijati u staroj gradskoj jezgri.

 

„S obzirom na dosadašnja iskustva vjerujemo kako će i ove godine manifestacija „Light is life“ pobuditi interes brojnih Šibenčana i naših gostiju. Ova važna šibenska obljetnica ove je godine posvećena očuvanju obiteljskog života i tradicije u staroj gradskoj jezgri gdje će se i odvijati većina programa. Iako je kolovoz pri kraju, kulturni i zabavni program u Šibeniku ne jenjava, a osim manifestacije Light is life uslijedit će i druga događanja u narednim tjednima čime naš grad dokazuje kako ima mnogo toga za ponuditi i van udarnih ljetnih mjeseci.“, kazao je zamjenik

gradonačelnika Paško Rakić.

 

„Program manifestacije ove godine digli smo na veći nivo te ćemo bogatim sadržajem   turistima i posjetiteljima našeg grada prezentirati bogato povijesno i kulturno nasljeđe Šibenika.“, istaknuo je Dino Karađole.


Manifestacija započinje u četvrtak 28. kolovoza s početkom u 20 sati i 20 minuta kada će se ugasiti javna rasvjeta uzduž šibenske rive, a na plutajućoj bini koncert će održati Šibensko pjevačko društvo Kolo. Posebnu atmosferu stvorit će čak osam svjetlosnih instalacija koje će biti postavljene na nekoliko lokacija u gradu, a sve će upotpuniti spektakularan vatromet.


„Budući da je tema ovogodišnjeg programa očuvanje obiteljskog života u staroj gradskoj jezgri, a simbol svega toga je stolna lampa oko koje se okupljala obitelj. Uzduž rive bit će postavljene tri metarske stolne lampe, dok će u Ulici don Krste Stožića biti postavljeni i osvjetljeni tiramoli, još jedan simbol obiteljskog života i tradicije.“, kazao je autor projekta Zoran Lučić Luca.

 

U sklopu programa bit će otvorene i dvije izložbe, „Stolne lampe Šibenčana“ u Muzeju grada Šibenika te „Izložba o svjetlu“ u Galeriji sv. Krševana. Drugog dana glazbenog programa, 29. kolovoza na plutajućoj bini s početkom u 21 sat koncert će održati grupa „Mi“. Organizatori manifestacije su Grad Šibenik, Turistička zajednica grada Šibenika i Jedriličarski klub Val.