Predstavljeni bogati sadržaji „ 16. Šibenske regate krstaša“

30.11.2015

Predstavljeni bogati sadržaji „ 16. Šibenske regate krstaša“

Nadolazeći vikend,  ususret blagdanu sv. Nikole, zaštitniku pomoraca i putnika, održat će se tradicionalna  „16. Šibenska regata krstaša“  i manifestacija „Valovi Šibenika“. Bogati program regate i popratnih aktivnosti predstavili su danas na tiskovnoj konferenciji u prostorima Društva novinara: predsjednik JK Val Šibenik  i predsjednik organizacijskog odbra Marin Paić,  predsjednik regatnog odbora Denis Marinov,  Zoran Lučić Luca, član organizacijskog odbora i zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta, budući je Grad Šibenik generalni pokrovitelj Šibenske regate od prvog održavanja do danas.

„'Šibenska regata krstaša' i ove godine će ponuditi  bogate sadržaje našim sugrađanima u sportskom natjecanju, ali i u popratnom zabavnom programu. Jedit će oko 50-ak jedrilica, a uz interesantno položen akvatorij Šibenske luke, riva i cijeli grad postaju gledalište.,“rekao je Marin  Paić, dodajući i da će biti fantastičan pogled na regatu s tvrđave sv. Mihovila. „ Izvrsnu suradnju ostvarili smo i s Centrom za vizualnu kulturu Gradske knjižnice Juraj Šižgorić te s gradskim vrtićima, a najmlađe Šibenčane   razveselit će  i povorka u organizaciji 'Božićnih čarolija'.“, dodao je Paić.

Denis Marinov kazao je da dobar broj brodova i najava povoljne vremenske prognoze garantiraju početni uspjeh regate. U subotu, 05.prosinca u 9 sati započet će sadržaji na Šibenskoj rivi: budnica Šibenske narodne glazbe, sveti Nikola dariva djecu, Djed mraz skija na vodi, prigodni performance dječjeg vrtića Građa te bogat zabavni program.

Start regate označit će gradonačelnik Željko Burić pucnjem iz topa Gradske straže. Proglašenje pobjednika očekuje se u poslijepodnevnim satima, a kao završnica subotnjeg programa bit će upriličena i dodjela priznanja 'Valovi Šibenika'u šibenskoj Gradskoj vijećnici.

„Dodjela priznanja 'Valovi Šibenika' održava se četvrtu godinu za redom, a plaketu ćemo ove godine, među ostalim, posthumno dodijeliti i Francescu i Marinelli Salpietro, talijanskim nautičarima poginulim u pomorskoj nesreći u primoštenskom akvatoriju prije četiri godine. “, rekao je Zoran Lučić Luca, dodajući da žele poslati poruku o brojnim opasnostima kojima su izloženi nautičari.

„ Ova regata krstaša sažima sve ono što bi trebala imati organizacija jednog sportskog natjecanja, te od prve godine postojanja ima podršku Grada, a imat će je i ubuduće.  Uz kontinuirano njegovanje pomorske tradicije, regata  nudi i važan doprinos izvansezonskoj turističkoj ponudi grada, a voljeli bismo da se organizatori sportskih natjecanja usklađuju u kvalitetnijoj raspodjeli sadržaja tijekom cijele godine,  a ne samo ljeti.“, rekao je zamjenik gradonačelnika mr.sc. Danijel Mileta.

U nedjelju,06.prosinca  u 10,00 sati predviđen je start prvog jedrenja finalne monotip regate „ Kup Jadranske banke“, a u poslijepodnevnim satima će biti proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade.


ProgramValovi Šibenika (245.65 kB)