Šibenik ne zaboravlja svog Dražena

07.06.2019

Šibenik ne zaboravlja svog Dražena

Prošlo je 26 godina od kada je u automobilskoj nesreći stradao Dražen Petrović, šibensko dite, košarkaški virtuoz, jedan od najboljih igrača hrvatske i svjetske košarke.  Tog kobnog 7. lipnja 1993. godine Šibenik je zavijen u crno, a danas 26 godina kasnije, pokazao je kako ne zaboravlja svoga Maloga.

 

Prigodni program prisjećanja na šibenskog Mozarta  upriličen je kod  spomenika na Baldekinu.

 

Učenici OŠ Jurja Šižgorića, Ante Vlahov i Tonina Vlahov,   pod vodstvom učiteljice Ivane Kalebić Guberina  moderirali su program, a okupljenima su se obratili i gradonačelnik Željko Burić, zamjenik župana Nikola Blažević te Miro Kotarac, trener u Školi košarke Dražen Petrović i nekadašnji Draženov trener.  

 

„Sjećanje na Dražena ne blijedi, upravo zahvaljujući vama mladima prenosi se  priča o njegovoj genijalnosti i jednostavnosti i mogu slobodno reći da Šibenik živi s Draženom.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Klapa Bunari otpjevala je pjesmu Život leti kapetane.

 
Izaslanstva Grada Šibenika, Šibensko- kninske županije, sportskih klubova i udruga te Zajednice sportova Grada Šibenika i Šibensko- kninske županije položili su cvijeće i zapalili svijeće uz Draženov spomenik, potom i kod Draženovog koša u Preradovićevoj ulici.

 

U organizaciji OKK Dražen Petrović i ove godine se održava međunarodni košarkaški turnir „Sjećanje na Dražena“.  Uz domaću ekipu za pobjednički pehar će se boriti i ekipe: Cedevita, Petrol Olimpija, Sonik Puntamika, Cibona, Split, Zadar i Alkar. Utakmice će se igrati u sportskoj dvorani na Baldekinu.