Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić primio uspješnog šibenskog borca Milana Runjića

05.09.2018

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić primio uspješnog šibenskog borca Milana Runjića

Zamjenik gradonačelnika Paško Rakić primio je danas Milana Runjića u povodu osvajanja zlatne medalje na nedavno održanom međunarodnom turniru u brazilskom jiu jitsu „Split 2018.“. 


„Čestitam na sjajnom rezultatu te ostvarenom uspjehu. Vjerujem kako će uporni rad i treninzi u budućnosti iznjedriti i nove pobjede u ovom atraktivnom sportu.“, poručio je zamjenik gradonačelnika. 

 

Šibenski borac zahvalio se na čestitkama te istaknuo kako su pred njim mnoga natjecanja, a istaknuo je i zadovoljstvom činjenicom što Jiu Jitsu klub u Šibenik iz godine u godinu broji sve više članova. 

 

Brazilski Jiu Jitsu je borilačka vještina i borilački sport koji je usredotočen na borbu na tlu s ciljem dobivanja dominantne pozicije korištenjem poluga na zglobovima i gušenja da se prisili protivnika na predaju. Promovira princip da se manja, slabija osoba korištenjem ravnoteže i nebrojenog broja tehnika može obraniti od puno većeg i snažnijeg neprijatelja. Može se trenirati za samoobranu, kao sportski jiu jitsu na natjecanjima, za grappling natjecanja i za MMA (mješoviti borilački sport).