Adventura odbrojava posljednje dane do Nove!

27.12.2019

Adventura odbrojava posljednje dane do Nove!

Posljednji vikend u 2019. najbolje je provesti na Adventuri, gdje s nestrpljenjem odbrojavamo dane do najluđe noći u godini!

 

Zagrijavanje počinje već danas u podne u Parkiću gdje jutarnju svirku predvodi šibenski dvojac El Gato, a od 21 sat stiže glazbenica čiji hitovi osvajaju neke nove klince, novu generaciju, istom snagom kao i u vremenu kada je prvi put stupila na scenu – Vesna Pisarović. Istovremeno, na pozornici Male lože u posljednjem ovogodišnjem City sessionu uz Matu Skračića i njegov kvartet zasvirat će Lift Boyz i Dan-Chi Trio, u netipičnoj kombinaciji funka i soula s pop i jazz varijacijama.

 

Tri su programa na rasporedu i sutra, 28. prosinca. Započinjemo podnevnom zabavom uz Bagatine u Parkiću, a nastavljamo na istom mjestu uz soundtrack s kojim su odrastale generacije Šibenčana zahvaljujući članovima udruge Disco gimnazija koji nas od 21 sat vode u dobra stara vremena. Dok u Parkiću traje retro đir, na Maloj loži nas očekuje potpuno moderan zvuk: afro-soul ethno-beats harmonije osječke kantautorice koju nazivaju vilom ritma i beata – Aklea Neon.

 

Zadnji nastupi pred Novu čekaju nas u ponedjeljak, 30. prosinca od 21 sat: u Parkić stižu riječki rokeri Jonathan, a na Malu ložu prva dama hrvatskog jazza Zdenka Kovačiček sa Greenhouse Blues Bandom.

 

I na mini izdanju Adventurice bit će užurbano. Danas od 17 sati u Galeriji Matija izrađivat će se medenjaci na papiru, a sutra je na rasporedu predstava Kazališne udruge Virko Šišmišići, koju će izvesti u 11 i 13 sati. U nedjelju, 29. prosinca mali Adventuristi otkrit će kako izgleda život DJ-eva, uz glazbenike iz udruge RatCat. Djeca će svirati na njihovoj opremi i naučiti kako sve to radi, a u veselom tonu zabava će se nastaviti i u ponedjeljak kada RatCat mališanima sprema Mini disco. Veliko finale ovogodišnjeg izdanja Adventurice zakazano je za utorak kada se bira najbolji crtež Adventurice.

 

Dok se maleni Adventuristi opraštaju s Galerijom Matija, veliki će se pripremati za doček Nove godine! Šibenčani i njihovi gosti plesat će ispred tri bine - na najljepšem šibenskom trgu ispred katedrale sv. Jakova, uz Sassju i britanske legende Stereo MC's; u Parkiću publika će se zabavljati uz Nenu Belana & Fiumense i Cubismo, a sve ljubitelje klupske glazbe na Maloj loži očekuje jedan od najuspješnijih DJ-eva u regiji - Kristijan Molnar kao prvi izbor šibenskih promicatelja elektronske glazbe – udruge RatCat.

 

Sve detalje i novosti programa možete pratiti na Adventurinoj Facebook i Instagram stranici i na internetskoj adresi – https://adventura.sibenik.hr/.