Božićni tjedan na Adventuri

24.12.2019

Božićni tjedan na Adventuri

Korak po korak i Adventura je ušla u božićni tjedan! Užurbana atmosfera vlada gdje god da se krene, pa i na svim lokacijama omiljenog božićnog sajma.

Pozornicu u Parkiću od 11 sati preuzet će Kišni razdraganci Ivanke Mazurkijević i Damira Martinovića Mrle, a već tradicionalnu podnevnu zabavu na Badnje jutro u Parkiću predvode Fenixi.

Navečer će nebo nad gradom zasjati posebnim sjajem lampiona koji će biti puštani s rive od 22 sata. Kao i prethodnih godina, akcija "Šibenik daruje" ima humanitarni predznak - sredstva prikupljena prodajom lampiona bit će usmjerena na liječenje Jelene Vukšić iz Danila, a dio sredstava će biti namijenjen obiteljima slabijeg imovinskog stanja s područja grada Šibenika. Lampioni će se po cijeni od 30 kuna prodavati  između dvije etaže Parkića, na trgu Medulić u jutarnjim satima, od  11 do 13 sati, a navečer od 19 do 22 sata će se prodavati između dvije etaže Parkića te na rivi.

Nakon što božićna svijetla obasjaju nebo nad gradom, Mala loža će od 22 sata procvjetati uz šibenski bend Bloom i njihove osebujne izvedbe jazz standarda, bluesa, soula i rocka.

Na sam Božiću Parkiću nas od 21 sat čeka onaj poznati zvuk zajedništva, blagostanja i sreće, a sve zaslugom dvojca Kraljeva straža. Adventurin vremeplov ovog puta putuje glazbenim vodama svih Božića u presjeku planetarno popularnih do manje znanih božićnih pjesama.

Jutro nakon, 26. prosinca, na istoj pozornici u podne Adventuristi će uživati u glazbenoj poslastici – Goodies, a večer provesti s Detourom. Ljubav između njih i Šibenčana traje već duže vrijeme, a u Parkiću će se iznova zaljubiti u njihove stare, a i nove pjesme.

U petak, 27. prosinca jutarnju svirku predvodi šibenski dvojac El Gato, a od 21 sat stiže glazbenica čiji hitovi osvajaju neke nove klince, novu generaciju, istom snagom kao i u vremenu kada je prvi put stupila na scenu – Vesna Pisarović.

Istovremeno, na pozornici Male lože u posljednjem ovogodišnjem City sessionu uz Matu Skračića i njegov kvartet zasvirat će Lift Boyz i Dan-Chi Trio, u netipičnoj kombinaciji funka i soula s pop i jazz varijacijama.

 

Tri nas programa očekuju i u subotu 28. prosinca. Započinjemo podnevnom zabavom uz Bagatine u Parkiću, a nastavljamo na istom mjestu uz soundtrack s kojim su odrastale generacije Šibenčana zahvaljujući članovima udruge Disco gimnazija koji nas od 21 sat vode u dobra stara vremena.

 

Dok u Parkiću traje retro đir, na Maloj loži nas očekuje potpuno moderan zvuk: afro-soul ethno-beats harmonije osječka kantautorice koju nazivaju vilom ritma i beata – Aklea Neon.

 

Sve detalje i novosti programa možete pratiti na Adventurinoj Facebook i Instagram stranici i na internetskoj adresi – https://adventura.sibenik.hr/.