Dan otvorenih vrata Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora

07.05.2019

Dan otvorenih vrata Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora

Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora  organizira Dan otvorenih vrata u četvrtak,9. svibnja 2019. godine od 12 do 14 sati, kada će posjetitelji imati priliku obići prostorije Studija, razgovarati sa studentima i profesorima, sudjelovati u demonstracijama pokusa, ali i savjetovati se sa studentima o uštedama i kvalitetnijem životu u svojim domovima i lokalnoj zajednici.

 

Podsjetimo, od 3. svibnja pa sve do sutra do 12 sati, građani imaju mogućnost  studentima postaviti  pitanja vezana uz energetsku učinkovitost, obnovljive izvore energije i njihovu primjenu u domovima, i to slanjem upita na Facebook stranicu Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a na njihova pitanja odgovarat će sami studenti na Danu otvorenih vrata.

 

U sklopu Dana otvorenih vrata na Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora  održat će se i kratko predavanje pod nazivom 'Elektroenergetski sustav Krka – Šibenik 1985.', što je ujedno i prilika za  doznati zanimljive informacije o Šibeniku kao kolijevci modernih elektroenergetskih sustava zasnovanih na obnovljivim izvorima energije.

 

U svečanom dijelu programa studentima će se obratiti i rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr.sc. Damir Boras, dekan FER-a prof.dr.sc. Gordan Gledec, voditelj Studija energetike prof.dr.sc. Marko Delimar i gradonačelnik Šibenika  Željko Burić.

 

 

Program Dana otvorenih vrata na Studiju energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora

12:00 Otvaranje vrata, osvježenje i slobodni obilazak Studija

·         Obilazak prostorija studija, učionica/laboratorija

·         Neformalan razgovor sa studentima i nastavnicima

·         Demonstracije pokusa u Lab-E

·         Prikaz simulacija na računalima u Lab-R

 

12:05 Studenti savjetuju građane (u Velikoj dvorani)

·         Posjetitelji studente pitaju praktične savjete o uštedama i kvalitetnijem životu u svojim domovima i lokalnoj zajednici

12:30 -12:45 Svečani dio i predstavljanje Studija (u Velikoj dvorani)

·         Pozdravi i kratki govori (rektor, dekani, gradonačelnik)

·         Predstavljanje Studija (voditelj studija)

 

13:15 Pogled u prošlost - Elektroenergetski sustav Krka-Šibenik 1895. (u Velikoj dvorani)

·         Kratko popularno predavanje o Šibeniku kao kolijevci  modernih elektroenergetskih sustava zasnovanih na obnovljivim izvorima energije

 

13:30 Pitanja i odgovori (sve teme otvorene)

·         Srednjoškolci i ostali posjetitelji pitaju sve što ih zanima

14:00 Završetak programa