Izgubljene godine Joaquina Phoenixa

24.04.2012

Izgubljene godine Joaquina Phoenixa

Sutra, 25. travnja, s početkom u 20 sati u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić bit će prikazan film Još sam tu: Izgubljene godine Joaquina Phoenixa.

Redateljski debi glumca Caseyja Afflecka nominiranog za Oscara 'Još sam tu', nevjerojatan je prikaz turbulentnih godina u životu međunarodno poznatog glumca Joaquina Phoenixa. Uživajući privilegirani pristup temi, 'Još sam tu' prati život glumca nominiranog za Oscara od njegove najave da se povlači iz uspješne filmske karijere u jesen 2008. godine i da započinje karijeru hip-hop glazbenika. Na trenutke smiješan, ponekad šokantan, ovaj film koji zaokuplja, prikaz je umjetnika na prekretnici. Opirući se očekivanjima, vješto istražuje shvaćanje pojma hrabrosti i kreativne preobrazbe, kao i posljedice života provedenog u središtu javnosti.

Film je sudjelovao na Venecijanskom filmskom festivalu 2010.  gdje je dobio nagradu Biografilm. Također je sudjelovao i na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2010.

Redatelj Casey Affleck rođen je 1975. godine. Američki je glumac i redatelj. Između ostalog, glumio je u hitovima 'Dobri Will Hunting' i 'Oceanovih jedanaest'. Film 'Ubojstvo Jessea Jamesa od kukavice Roberta Forda' nominiran je za nagradu Oskar za najboljeg sporednog glumca. 'Još sam tu' njegov je redateljski prvijenac koji je podigao mnogo prašine, a Casey je nakon premijere izjavio kako nikoga nije htio zavarati, nego se, inspiriran Hunterom S. Thompsonom, okušao u gonzo-načinu filmskog stvaralaštva.