"Neka zvoni ČA"

06.08.2012

"Neka zvoni ČA"

Već devet godina Zlarinom se mogu čuti riječi koje su naši stari vješto koristili u svakodnevnom govoru, a koje su s vremenom nestale iz naših razgovora. Mladen Bjažić svake se godine pobrine da nove, i one stare, generacije upoznaju pravi zlarinski govor, tu lako pamtljivu mekoću njegova izgovora. Bjažićeva radionica "Neka zvoni ča" uvijek širom otvara svoja vrata svima koji su željni kulturne baštine i tradicije. Da bi svoju mudrost prenijeli iz što više različitih životnih okruženja, svake godine prisutno je više predavača, s najrazličitijim zanimanjima. Tako su ove godine predavači: Boris Gregov, Srečko Ljuba, Zdenka Gregov, Dario Gregov te sam Mladen Bjažić.

Polaznici radionice se, uz dobiveno vrijedno znanje, uvijek pošteno i zabave. Dobivene diplome po završetku radionice te nesvakidašnji književni i muzički spektakl garantiraju dobar provod i nezaboravno iskustvo.

Radionica počinje 6.8., a održavat če se svakim danom u 20,30h, u muzeju Vesne Parun. Završna radionica bit će 11.8., kada će večer svojim prisustvom uveseliti mnogi muzičari.

Kako bi sam Bjažić rekao, treba razgovarati o riječima, znati razlikovati razna značenja. Jer npr. beštija može biti svaka životinja- krava, muha, pas... ali može biti i čovjek ako nije- čeljade!