Predstavljanje monografije Željka Krnčevića Terpihospora

25.07.2019

Predstavljanje monografije Željka Krnčevića Terpihospora

u četvrtak, 25. srpnja 2019. godine, u 22 sata pozivamo Vas u Hrvatsko narodno kazalište u Šibeniku (Ulica kralja Zvonimira 1) na predstavljanje monografije Željka Krnčevića Terpsihora u Šibeniku.

Riječ je o knjizi fotografija snimljenih na Šibenik Dance Festivalu posljednjih godina. Taj se festival ove godine održava deveti put.

O knjizi će govoriti:

• Zorana Mihelčić, direktorica Šibenik Dance Festivala
• Anita Travčić, kustosica u Muzeju grada Šibenika
• Željko Krnčević, autor fotografija

Željko Krnčević ravnatelj je Muzeja grada Šibenika od djetinjstva zaljubljen u fotografiju. Sudjelovao je na četrdesetak fotografskih izložbi, a svakim novim ciklusom fotografija pokazuje jedinstven spoj vještine i darovitosti. Prije tri godine primio je povelju Majstora fotografije Hrvatskog fotosaveza trećega reda.

Terpsihora je ciklus fotografija koji govori o inspiraciji pokretom, njegovom dinamikom i ekspresijom kao nositeljem forme plesa. Umjetničko oko Željka Krnčevića fotoaparatom je zabilježilo neke od najdojmljivijih trenutaka iz nastupa slavnih svjetskih plesnih umjetnika, gostiju njegova grada. Najbolji radovi objedinjeni su pod imenom Zeusove muze, zaštitnice plesa i glazbe.