Predstavljanje programa Europske unije Kreativna Europa

10.02.2015

Predstavljanje programa Europske unije Kreativna Europa

Desk Kreativne Europe Ministarstva kulture u suradnji s Upravnim odjelom za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika te informacijskim centrom Europe Direct Šibenik 20. veljače 2015. godine organizira predstavljanje potprograma Kultura programa EU Kreativna Europa (2014. – 2020.). Predstavljanje će se održati u prostorijama Europe Direct centra u Šibeniku u vremenu od 11:00 do 13:30.

Program Kreativna Europa, potprogram Kultura, potiče prekograničnu razmjenu umjetničkih djela i kulture kao i transnacionalnu mobilnost kulturnih stručnjaka te nastoji promicati europsku, a opet zajedničku kulturnu baštinu.

Sudionike će s glavnim karakteristikama potprograma Kultura novog  programa EU Kreativna Europa (2014. -2020.) upoznati Ana Perišić Mijić, predstavnica Deska Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture koja će iznijeti osnovne informacije o ciljevima i prioritetima samog programa, proračunu te o vrstama natječaja na koje hrvatske kulturne organizacije mogu prijaviti svoje projekte. Detaljnije informacije o pisanju i prijavljivanju projekata kao i tehničke karakteristike samih prijavnica izložit će Mladen Špehar, također djelatnik Deska Kreativne Europe.

Više o programu Unije Kreativna Europa možete pročitati na stranicama  Ministarstva kulture http://www.min-kulture.hr/ced/  i na stranicama Europske komisije http://ec.europa.eu/programmes/creative-europe/index_en.htm .

Pozivaju se  svi kulturni djelatnici iz Šibensko-kninske županije da se prijave na sudjelovanje u programu te se tako upoznaju s pravima i pogodnostima koje im se stavljaju na raspolaganje putem programa Unije.