Šibenska tvrđava sv. Mihovila postaje najveći adventski vijenac

01.12.2017

Šibenska tvrđava sv. Mihovila postaje najveći adventski vijenac

Na prvu nedjelju došašća pali se prva svijeća adventskog vijenca, a Šibenik, grad tvrđava, simbolički će obilježiti početak blagdanskog slavlja i pripreme za Božić paljenjem svjetlosne zrake s jedne od kula najstarije šibenske fortice - tvrđave sv. Mihovila. Uperene u nebo, palit će se po jedna za svaku adventsku nedjelju i svjetlom svakodnevno podsjećati na vrijeme nade, mira, radosti i ljubavi. Na Badnjak, zadnju nedjelju došašća, sve četiri svjetlosne zrake, sa svake od kula sv. Mihovila nagovijestit će Kristovo rođenje, a s glavnog  gradskog trga prema nebu će se vinuti više od tisuću lampiona, simbola ljubavi.

 

Mjesto na kojem  je na Božić 1066. zabilježen prvi pisani spomen grada, postat će tako jedinstven i najveći adventski vijenac u Hrvatskoj.

 

Prva adventska svijeća na tvrđavi sv. Mihovila  zapalit će se s tvrđave Barone u nedjelju, 3. prosinca u 18 sati, a tu će prigodu tradicionalnim crkvenim napjevima uveličati pjevačko društvo Kolo. Svi sugrađani i gosti grada Šibenika pozvani su da budu dio ove svečanosti, a ulaz na tvrđavu Barone u nedjelju će biti besplatan.

 

'Osim što će došašće osvijetliti šibensko nebo, neka  osvijetli i svakog od nas' – poručuju  organizatori šibenske Adventure, čiji bogat program započinje u srijedu, 6. prosinca u Perivoju Roberta Visianija paljenjem lampica, nastupima mališana šibenskih gradskih vrtića i koncertom grupe TBF.