Energetska obnova Osnovne škole "Juraj Šižgorić"

01.08.2018

Energetska obnova Osnovne škole "Juraj Šižgorić"

Grad Šibenik pripremio je projekt energetske obnove Osnovne škole Juraj Šižgorić početkom 2017. godine i prijavio ga na natječaj Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja naziva 'Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja'. Ministarstvo je putem Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrilo sufinanciranje projekta s 1.840.324 kune. Nakon toga je projekt prijavljen i na Javni poziv Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU za sredstva Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, gdje je Grad Šibenik osvojio još 1.564.152 kune.

 

Ukupna vrijednost radova iznosi 6.421,500 kuna, a odabrani izvođač radova je zajednica ponuditelja Reliance d.o.o. Split i Polina.


Osnovna škola Jurja Šižgorića je stara 45 godina, sastoji se od suterena, prizemlja i kata, a ukupne je građevinske bruto površine 4074,5 m2. U školi je zaposleno 47 djelatnika i ima 341 učenika. Planirani zahvat se odnosi na postavljanje toplinske izolacije na vanjske zidove i ravni krov, postavljanje  hidroizolacije na ravni krov, zamjenu stare stolarije novom u PVC-u, zamjenu postojećeg sustava grijanja na lož ulje s grijanjem na plinski kotao, postavljanje sunčanih kolektora na krov za potrebe zagrijavanja potrošne tople vode i zamjenu rasvjetnih tijela učinkovitijima. Projektiranom investicijom škola bi iz energetskog razreda C prešla u A+, ali i dobila potpuno novi vizualni identitet.