Urbani inkubator 2.0

04.12.2015

Urbani inkubator 2.0

Urbani inkubator 2.0 je mjesto susreta, poslovnih prilika i rađanja novih ideja za sve šibenske poduzetnike, kreativce  i one koji to žele postati. Osim poduzetnicima iz područja kreativnih industrija, Urbani inkubator je dostupan i svim ostalim pojedincima koji imaju potrebu i želju za korištenjem opreme i usluga koje im Inkubator nudi. Ukupna vrijednost projekta je 953.235,28 kn,s tim da  je Ministarstvo poduzetništva i obrta podržalo projekt s 500.000,00 kuna u sklopu natječaja Poduzetnički impuls, dok je preostali dio sredstava osiguran u Proračunu Grada Šibenika.
 
Novi, uređen i opremljen prostor Urbanog inkubatora svojim će korisnicima omogućiti korištenje visoko-tehnološke opreme poput 3D tehnologije za dizajn i razvoj.  Ove i slične tehnologije i alati omogućit će našim poduzetnicima razvoj novih proizvoda i pružanje novih vrsta usluga na tržištu koje još nije razvijeno, a na kojem su mogućnosti za napredak iznimno velike.
 
Urbani inkubator 2.0., smješten u staroj jezgri na križanju ulica Fausta Vrančića i Ulice Nove crkve.Prostor, koji je projektirala i osmislila  mlada arhitektica Ivone Berlengi, bit će mjesto okupljanja kreativaca s područja kreativnih industrija oglašavanja, komunikacijskih aktivnosti, izdavaštva, programiranja i web dizajna, filma, videa i fotografije, televizije i radija, glazbe i produkcije, mode, dizajna, umjetnosti, obrta i zanata, književnosti, umjetnosti u kazalištu, arhitekture, urbanizma, urbanog krajobraza te gastronomije.

Inkubator predstavlja otvoreni zajednički radni prostor u kojemu se mogu dobiti podrška i informacije, koji inicira interakciju i gdje je radna atmosfera pozitivna i poticajna. Korisnici Urbanog centra uvjerili su nas da postoji potreba za prostorima ove vrste, koji se mogu koristiti po posebno povoljnim uvjetima, a koji nude čitav spektar mogućnosti.