U Urbanom centru edukacija o izborima za Europski parlament

21.05.2019

  U Urbanom centru edukacija o izborima za Europski parlament

 

U organizaciji Grada Šibenika, Informacijskog centra Europe Direct Šibenik i Ureda za informiranje  Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj danas se u  prostorima Urbanog centra održava edukacija  pod nazivom  #ovajputglasam – Ususret izborima za Europski parlament.

 "Ovo je naš drugi susret u istom prostoru, a aktivnosti koje provode  udruge u gradu Šibeniku, uz  podršku Ureda za informiranje EU parlamenta,  imaju za cilj osvijestiti građane o potrebi izlaska na izbore za Europski parlament. Grad Šibenik je ostvario niz vrlo značajnih projekata upravo europskim sredstvima i svakim danom postajemo sve svjesniji da naša zadaća nije samo pratiti aktivnosti unutar Europske unije, već i sudjelovati u njihovom kreiranju.“, rekao je zamjenik gradonačelnika Paško Rakić.

Voditeljica Ureda za informiranje  Europskog parlamenta u Republici Hrvatskoj gospođa Violeta Simeonova Staničić  promovirala je važnost izlaska na izbore te pojasnila  način funkcioniranja Europskog parlamenta.

„ Na prošlim izborima za Europski parlament izlaznost birača u Hrvatskoj je bila slaba. Nastojimo ukazati na važnost institucije Europskog parlamenta, kao i odluka koje se u njemu donose.“, istaknula je Violeta Simeonova Staničić.

U okviru programa održavaju se  radionice i predavanja na kojima  se  zainteresirani mogu informirati o izborima za Europski parlament, koji će se održati u nedjelju,  26. svibnja 2019. godine.

U aktivnostima sudjeluju i predstavnici udruge Mladi u EU, Savjeta mladih Grada Šibenika, studenti Veleučilišta u Šibeniku te učenici Medicinske škole Šibenik.