Druga faza projekta RetaiLink

09.05.2016

Druga faza projekta RetaiLink

Grad Šibenik nastavlja sudjelovanje u dvije mreže iz programa URBACT III; uz već započeti projekt RetaiLink, u kojem Grad Šibenik želi oživjeti maloprodaju u centru Grada i sudjeluje od početka projekta u mrežu Vital cities,  Grad Šibenik se uključio u drugu fazu projekta koja traje 24 mjeseca. Projekt ima naglasak na promociju  socijalne inkluzije, zdravog i aktivnog život kroz inovativne gradske sportske akcije. Tijekom projekta naglasak će biti stavljen na  redizajn javnih prostora i bolje pružanje usluga a sve u svrhu podizanja  razine rekreativnih aktivnosti na području grada.

Projekt je vrijedan 747.774,00 EUR-a, u njemu sudjeluje 10 partnera (Loule, Krakow, Burgas , Liepaja, Usti nad Labem, Šibenik, Birmingham, Budimpešta, Rieti, Vestfold County) pri čemu Grad Šibenik provodi dio projekta u iznosu od 41.945,06 EUR-a
.

Da podsjetimo  druga faza projekta RetaiLink traje također 24 mjeseca a ukupna vrijednost projekta je 746,438.20 EUR-a od čega se u drugoj fazi na području grada Šibenika planiraju provesti aktivnosti u iznosu od  49.040,00 EUR-a.