Dubioza kolektiv u Šibeniku za Novu Godinu

05.11.2014

Dubioza kolektiv u Šibeniku za Novu Godinu

Manifestacija dočeka Nove godine u Šibeniku i samog Adventa ove godine nosi naziv „Budi u Šibeniku 2015“ i poziva sve ljude dobre volje da se pridruže Šibenčanima u nezaboravnoj božićno-novogodišnjoj priči.

Podsjetimo, prošle je godine ova manifestacija imala lokalni karakter, a sam ulazak u Novu Godinu obilježili su istaknuti šibenski bendovi. Ovaj put, uoči najluđe noći u godini, u Šibenik dolazi trenutno jedan od najpopularnijih bendova na ovim prostorima.

Na glavnoj pozornici nositelji glazbenog programa za doček Nove Godine bit će bosanskohercegovački sastav Dubioza kolektiv, koji upravo niže koncert za koncertom u sklopu velike turneje "Happy Machine 2014". Održali su već nastupe u Austriji, Njemačkoj i Španjolskoj, gdje su reakcije publike bile iznad svih očekivanja.

Premda nije uobičajeno ovim putem dijeliti komentare korisnika društvenih mreža, ne možemo izostaviti status legendarnog glazbenika Manua Chaoa, koji je nedavno prepoznao veliki talent ovog sastava i podijelio svoje oduševljenje s više od dva milijuna svojih fanova: "Dubioza kolektiv! Kakav bend. Iz Bosne i Hercegovine su i nešto najbolje što sam vidio u posljednje vrijeme u Europi. Nemojte ih propustiti."

Nakon Španjolske, pred njima su još zakazani koncerti u Švedskoj i Norveškoj. U sklopu turneje "Happy Machine Tour 2014", Dubioza kolektiv održat će ukupno 24 koncerta, nakon čega će bend biti i više nego spreman za spektakularni doček Nove Godine u Šibeniku!

„Drago nam je što ovako završavamo koncertnu sezonu, jer osim kratkog festivalskog nastupa na prošlogodišnjem Terraneu već dugo nismo svirali u Šibeniku. Iskoristit ćemo ovu priliku da publici odsviramo i neke nove stvari koje upravo snimamo, naravno, uz naš obavezni koncertni repertoar. Nakon turneje diljem Europe veselimo se domaćoj atmosferi i ljudima“, poručuju momci iz Dubioze kolektiv.

"Ovo je nastavak, odnosno nadogradnja naše prošlogodišnje božićno-novogodišnje priče, kada smo pod sloganom "Budi u điru" i uz podršku šibenskih ugostitelja, pozvali Šibenčane da izađu na ulice i trgove svoga grada, te zajedno podijele radost blagdana. Sada idemo korak dalje. Ovo je prilika da, nakon uspješne turističke sezone, pokažemo i dokažemo da se i zimi u Šibeniku može dobro zabaviti. Dvije pozornice nudit će raznovrstan program, te ovim putem pozivam i mlade, i one zrelije dobi, da nam se pridruže na dočeku Nove Godine u Docu", poručuje gradonačelnik Šibenika, dr. Željko Burić.

Za razliku od glavne pozornice, na drugoj, koja će biti smještena na šibenskoj Peškariji, organizirat će se program po uzoru na prošlogodišnji. Naime, na njoj će nastupati šibenski cover bendovi koji će, svojevrsnim glazbenim vremeplovom, zadovoljiti ukuse onih posjetitelja, koji se možda neće vidjeti u prvim redovima platoa u Docu. 

"Od ove Nove godine očekujemo mnogo više u turističkom smislu jer imamo atraktivan program koji će privući mlade ljude iz drugih gradova Hrvatske i samim time napuniti određene smještajne i ugostiteljske kapacitete. Ova Nova Godina ima priliku dokazati da grad ne mora živjeti samo ljeti. Šibenik je nakon dvadesetak festivala i preko tri stotine raznih manifestacija, koje se uobičajeno održavaju tijekom proljeća i ljeta, stekao veliko iskustvo u organizaciji sličnih događanja, stoga nema razloga da od ove zime ne uživa status cjelogodišnje glazbeno-kulturne destinacije", direktor Ureda Turističke zajednice grada Šibenika, Dino Karađole.

O preostalim pojedinostima vezanima za doček Nove Godine i Advent u Šibeniku bit će više riječi na konferenciji za novinare koja će se održati krajem studenog.