Freiburg domaćin Covenant CapaCity projekta

22.10.2013

Freiburg domaćin Covenant CapaCity projekta

Na poziv gradonačelnice Grada Koprivnice Vesne Želježnjak, a u sklopu projekta Covenant CapaCity-„Intelligent Energy Europe", zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika mr.sc. Danijel Mileta otputovao je u njemački grad Freiburg na studijsko putovanje kojeg zajednički organiziraju koordinator projekta ICLEI Europe i Grad Freiburg kao domaćin.

Cilj navedenog projekta je potaknuti jedinice lokalne samouprave na izradu Akcijskih planova energetski održivog razvitka u svrhu bolje pripreme i reakcije na buduće zahtjeve nacionalnih i europskih strateških razvojnih dokumenata. Organizatori putovanja iz Hrvatske su Grad Koprivnica i Regionalna energetska agencija „Sjever“, a cilj putovanja je sudionike upoznati s primjerima dobre prakse gradova koji su postigli velike rezultate na području održivog razvoja.

Upravo je Grad Freiburg poznat po svojim revolucionarnim rješenjima na području održivog razvoja, prije svega primjene obnovljivih izvora energije, mjera energetske učinkovitosti te uspostave izvrsnih sustava održivog gospodarenja otpadom.