Gradonačelnik primio prvakinju Hrvatske u brdskom biciklizmu Maju Enu Ljuba

23.09.2015

Gradonačelnik primio prvakinju Hrvatske u brdskom biciklizmu Maju Enu Ljuba

 

Gradonačelnik Željko Burić primio je jutros  biciklisticu Maju Enu Ljubu, iza koje stoje sjajni sportski rezultati, a ovim susretom gradonačelnik je čestitao Maji na postignutim uspjesima i zaželio nove rekorde i pomicanje vlastitih granica. Primanju u Uredu gradonačelnika nazočio je i Antonio Erceg,  trener u  Biciklističkom klubu  Faust Vrančić.

Na 17. Svjetskim igrama u brdskom biciklizmu koje su se održale u Austriji u gradu Saalbach Hinterglemm sudjelovalo je više od 1000 vozača iz cijelog svijeta vozeći  4 različite natjecateljske staze.  Maja je vozila najjaču kategoriju „Žene Expert“ ( do 40 godina) stazom dugom 58 km na 3000  metara nadmorske visine. Na natjecanju je osvojila 3.mjesto i okitila se broncom na Svjetskom prvenstvu u brdskom biciklizmu.

Svoj odlazak u Saalbach Maja je osigurala pobjedom na Adria Bike Maratonu na Plitvicama zajedno sa još dvoje muških kolega.

Biciklistički klub Faust Vrančić djeluje od 2010.g. te broji 70-ak članova, od kojeg broja je čak 14 žena. Prioritet im je aktivni brdski biciklizam te cikloturizam, a zalažu se za ženska prava u sportu. Od početka ove godine članovi kluba osvojili su čak  60 odličja u različitim disciplinama na nacionalnim i internacionalnim natjecanjima.