Održana 12. sjednica Vijeća Turističke zajednice grada Šibenika

26.02.2016

Održana 12. sjednica Vijeća Turističke zajednice grada Šibenika

Na danas održanoj 12. sjednici Vijeća Turističke zajednice grada Šibenika usvojeno je godišnje Izvješće o radu  turističkog ureda i rada direktora, kao i financijska izvješća za 2015. godinu.

Direktor Ureda TZ grada Šibenika Dino Karađole istaknuo je kako  su u prošloj godini ostvareni rekordni turistički rezultati i ukupan  rast noćenja od 8%. „Najveće apsolutno povećanje broja noćenja bilježi apartmanski smještaj u gradu Šibeniku koji  je s povećanjem od 39% dosegao 52.991 noćenje i  po brojkama postao drugi subjekt u ovom smještajnom segmentu.“, kazao je Karađole.

Istaknuo je kako su u 2015. godini otvorena dva reprezentativna objekta; hotelski kompleks u D-Resortu i hotel Life Palace, koja su značajno obogatila turističku ponudu. S obzirom  na strukturu smještajnih kapaciteta i ostvarene rezultate u 2015. godini, za 2016. se predviđa umjereni rast  od 5% u dolascima i noćenjima, a na osnovi bolje popunjenosti u pred- i podsezoni i kvalitetnih proizvoda i programa. „Šibenik je svakako ušao u fazu striktno planiranog  turističkog razvoja  čiji je jedni cilj stvaranje visokokvalitetne destinacije i diverzifikacija na turističkom tržištu. Dobri turistički rezultati posljedica su zajedničkog djelovanja lokalne samouprave i svih turističkih subjekata, te pozicioniranja Šibenika kao atraktivne destinacije, koja osim u glavnoj sezoni ima što ponuditi tijekom cijele godine.“, naglasio je Karađole.

 

Gradonačelnik, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Šibenika, Željko Burić, iskazao je zadovoljstvo postignutim rezultatima, ali i najavama za 2016. godinu.“ U pripremi su brojni projekti koji će svakako u turističkom smislu ojačavati poziciju Šibenika kao destinacije.  Iznimno je važna suradnja i zajednički i koordinirani  rad subjekata  na svim poljima koja, bilo izravno bilo neizravno, utječu na ukupnu ponudu i poboljšanje uvjeta boravka gostiju u našem gradu.“, zaključio je Burić.