Počela gradnja parkirališta iznad Crvenog nebodera

20.03.2013

Počela  gradnja parkirališta iznad Crvenog nebodera

Gradonačelnik Šibenika  dr. Ante Županović  svečano je danas otvorio gradilište parkirališta Gradskog parkinga u Ulici Stjepana Radića na Baldekinu iznad Crvenog nebodera. Izvođač radova je  vodička tvrtka  Minigradnja, a radovi, čija je vrijednost 400 000 kuna, bit će završeni najkasnije do 20. svibnja.

"Parkiralište u Ulici Stjepana Radića nije veliko i nije riječ o složenom građevinskom zahvatu,
ali je nama  važno  jer je to prvo parkiralište unazad 10 godina koje Gradski parking gradi.  Do sada smo uglavnom javne površine prilagođavali i pretvarali u parkirna mjesta. Drago nam je što ćemo ovim projektom pridonijeti ljepšem izgledu ovog dijela grada, ali što je još važnije, i boljoj regulaciji prometa  u ovoj gradskoj četvrti  i na glavnoj gradskoj prometnici. Iznimno sam zadovoljna što se sve to događa u suglasju s projektima Grada Šibenika, u sklopu dovršenja spomenika Draženu Petroviću i rješavanja prometnih problema na raskrižju Ulice Stjepana Radića i Bosanske ulice", kazala je na otvaranju gradilišta  Lovorka Bujas, direktorica poduzeća Gradski parking.

Ovim projektom je predviđeno 18 parkirnih mjesta, od čega su dva namijenjena osobama s invaliditetom za koje će biti postavljena i rampa. Postavit će se i tri nova rasvjetna stupa i izgraditi dva zida od grubo klesanog kamena kojima će se parkirna mjesta odvojiti od zelene površine, a zelenilo od pješačke površine.


"Šibenik radi i gradi! Dokaz tome je i ovo novo parkiralište koje, s igralištem pored spomenika Draženu, novim rotorom i Trgom Andrije Hebranga, čini cjelinu koja će Baldekinu donijeti bolju funkcionalnost i izgled moderne gradske četvrti, kao što i zaslužuje. Ovaj projekt govori i o sistematičnosti u radu, odnosno nadovezivanju jednog projekta na drugi, prateći pritom realne potrebe na terenu i zadovoljavajući interese naših građana“, istaknuo je gradonačelnik dr. Ante Županović.

Planiranim građevinsko prometnim zahvatom želi se ostvariti maksimalna sigurnost vođenja prometnih tokova, siguran promet i mimoilaženje svih vrsta vozila, bitno povećanje služnosti prometnice s aspekta udobnosti, te osigurati sigurniji pješački promet. Ovim građevinskim zahvatom bitno će se popraviti i vizura ovog dijela grada.