Posjet Šibenskoj privatnoj gimnaziji

01.10.2013

Posjet Šibenskoj privatnoj gimnaziji

Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić posjetio je danas Šibensku privatnu gimnaziju gdje se zadržao u kraćem razgovoru s ravnateljem Zvonkom Pešićem, prof. i nastavnicima, među kojima je odnedavno i Comenius asistent Pablo Vivo Jimenez iz Španjolske. „Ugošćivanjem Comenius asistenta naša škola obogaćuje  svoj rad uvođenjem europske dimenzije u svoju ustanovu, uvođenjem tzv. dvojezične nastavne metode (Content and Language Integrated Learning - CLIL), motiviranjem učenika na učenje stranih jezika i povećavanjem ponude stranih jezika u svojoj školi, asistencijom pri provedbi  projekta (Comenius školska partnerstva) FOOD! FOOD FOR THOUGHT!

Ove godine ŠPG je uspjela ući u  zajednički projekt s još deset europskih zemalja i za to dobiti financijsku potporu
, pomaganjem učenicima  ( s poteškoćama ili naprednim), uvođenjem fakultativne nastave francuskog jzika (učenici, roditelji i nastavnici) i pripremanjem učenika za Cambridge ispite i TOEFL.“, kazao je Pešić.

Gradonačelnik se potom pridružio učenicima škole na velikom odmoru u Samostanskom vrtu sv. Lovre, koji se produžio na cijeli školski sat; naime, učenici su gradonačelniku postavljali brojna pitanja; od toga kako se odlučio za medicinu kao svoj životni poziv, preko njegovog političkog angažmana, do pitanja o sudbini Terranea, načina na koji misli oživjeti staru gradsku jezgru, o izdvajanjima za sport, sudbini šibenskih tvrđava, ali i o ćirilici u Vukovaru.

Gradonačelnik je, odgovarajući na sva pitanja, izrazio oduševljenje zrelošću, ali i informiranošću Gimnazijalaca o aktualnim gradskim temama.