Potpisan Sporazum o suradnji pri uspostavi Veteranskog centra u Šibeniku

20.05.2019

Potpisan Sporazum o suradnji pri uspostavi Veteranskog centra u Šibeniku

U sklopu projekta „Uspostava veteranskih centara u Republici Hrvatskoj“ u Ministarstvu hrvatskih branitelja u nazočnosti ministra Tomislava Medveda danas su potpisani sporazumi o suradnji s predstavnicima gradova Šibenika, Daruvara, Petrinje i Sinja. Time se nastavlja najvažniji strateški projekt Ministarstva koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.

 

U okviru pripreme i provedbe projekta, Ministarstvo hrvatskih branitelja osigurava preduvjete za učinkovitu suradnju s jedinicama lokalne samouprave. Odgovorno je za izvršavanje svih investitorskih poslova, ugovaranje izgradnje i osiguravanje stručnog nadzora.

 

Grad Šibenik će, u skladu sa Sporazumom, osigurati priključenje centra na pristupnu cestu i komunalnu infrastrukturu te pružati podršku Ministarstvu u radu veteranskog centra uključenjem lokalnih dionika u provedbu psihosocijalnih programa i programa tjelesne rehabilitacije za korisnike.

 

U veteranskim centrima omogućit će se pružanje njege i pomoći kroz provedbu trotjednih personaliziranih programa, a osim korisnicima u privremenom smještaju, bit će dostupni i ostalim osobama iz ciljane populacije koje su zainteresirane za sudjelovanje u dnevnim aktivnostima koje će se tamo provoditi. Uz osnovnu fizičku rehabilitaciju, u njima će se provoditi sportske i rekreativne te edukativne aktivnosti u cilju očuvanje zdravlja i prevencije te promjene stila života i eliminacije loših navika.

 

Veteranski centar u Šibeniku izgradit će se na prostoru nekadašnje vojarne Bribirskih knezova. Današnji Sporazum o suradnji pri uspostavi i radu veteranskog centra u Šibeniku ispred Grada Šibenika potpisao je pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje gradskom imovinom Tihomir Paškov.