Prigodne slikovnice za šibenske mališane u povodu Dječjeg tjedna

03.10.2018

Prigodne slikovnice za šibenske mališane u povodu Dječjeg tjedna

Gradonačelnik Šibenika Željko Burić, zajedno sa zamjenikom Paško Rakićem u povodu Dječjeg tjedna posjetio je danas mališane u DV Kućica.   Uz prigodni program koji su priredila djeca i njihove odgajateljice, mališanima su uručene  edukativne slikovnice ' Jež Miško i prijatelji' koje prilagođenim  tekstom i slikama obrađuju temu razvrstanog odlaganja otpada. Slikovnice financira tvrtka Bikarac d.o.o.  iz sredstava  europskog projekta  te je posjeti mališanima nazočio i direktor tvrtke Robert Podrug.

 Oko 1600 slikovnica bit će dostavljeno i podijeljeno djeci šibenskih vrtića.

 

U okviru programa  obilježavanja Dječjeg tjedna, u organizaciji Društva Naša djeca Šibenik Gradsku upravu su danas  posjetili polaznici  DV Osmijeh, te osnovnih škola Juraj Šižgorić i Tin Ujević predvođeni dječjom gradonačelnicom Mariom Paolom  Lukić te su gradonačelniku uručili zbornik s porukama djece za odrasle.

 

„Djeca su radost i blago svake obitelji te su budućnost našeg grada i cijelog društva. U svom radu i vođenju grada nastojimo voditi brigu o djeci i svim onim potrebama koje njihov svijet čine sretnijim“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.