Rumunjski princ Serban Dimitrie Sturdza u posjetu Šibeniku

16.08.2019

Rumunjski princ Serban Dimitrie Sturdza u posjetu Šibeniku

Rumunjski princ i poduzetnik Serban Dimitrie Sturdza sa suprugom boravi danas u Šibeniku te se na tvrđavi Barone susreo s gradonačelnikom Željkom Burićem. U pratnji ravnateljice JU Tvrđava kulture Gorane Barišić Bačelić i direktora Turističke zajednice Dina Karađole, princ je obišao tvrđavu te se upoznao s aktualnim projektima i ulaganjima na području grada Šibenika, povijesti gradnje tvrđava te turističkom razvoju.

 

„Ovo je moj prvi posjet Hrvatskoj i zaista sam impresioniran ljepotama grada Šibenika, biserom Mediterana. Iz izlaganja koje sam danas čuo o razvojnim planovima Grada smatram kako je pred vašim gradom svijetla budućnost.“, kazao je Sturdza. 

 

Rumunjski princ u Šibeniku boravi na poziv nevladine udruge „Hrvatsko-makedonska tangenta“ iz Šibenika, a nakon obilaska tvrđave Barone, u pratnji turističkog vodiča, obišao je staru gradsku jezgru.

 

Princ Serban Dimitrie Sturdza direktni je i jedini nasljednik u prvom koljenu najpoznatije plemićke obitelji Sturdza. Bavi se turizmom i hotelijerstvom te je vlasnik  najluksuznijeg hotela na obali Crnog mora u Constanci, hotel Cherica.