Šibenik bilježi izvrsne srpanjske turističke rezultate

04.08.2015

Šibenik bilježi izvrsne srpanjske turističke rezultate

 

Turistički rezultati za mjesec srpanj su premašili očekivanja i trenutno su svi kapaciteti grada Šibenika puni- rečeno je danas na tiskovnoj konferenciji na kojoj su gradonačelnik Željko Burić i direktor Turističke zajednice Grada Šibenika Dino Karađole predstavili turističke  rezultate mjeseca srpnja.

„ Na  administrativnom području grada Šibenika zabilježen je porast noćenja od 15% dok je broj dolazaka povećan za 18% u odnosu na prošlu godinu. Na užem gradskom području evidentirano je 50% povećanje noćenja u odnosu na prošlogodišnji srpanj.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić dodajući da su ovi rezultati pravi pokazatelj i slika šibenskog turizma. Gradonačelnik Burić dodao je i da svaka neistinita izjava na ovu temu  ima svoju težinu te i izvan lokalnih okvira negativno utječe na ugled grada, a to ne bi smio biti ničiji interes.

„Nakon slabijih lipanjskih rezultata srpanj je zaista premašio naša očekivanja.  Na području TZ Grada Šibenika zabilježena je brojka od 302.000 noćenja, dok je u srpnju prošle godine ostvareno 263.000 noćenja. Hotelijeri su ostvarili povećanje od 10%, kampovi bilježe 7% povećanje te privatni iznajmljivači povećanje od 34%.“, rekao je  direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole, ističući upravo 50 % povećanje turističkih posjeta na području samog grada kao najveći uspjeh.

„Po strukturi gostiju prednjače strani gosti i to uglavnom Njemci, Slovaci te Nizozemci dok je domaćih gostiju tek oko 9%, a u usponu je i prosjek njihova zadržavanja u gradu. “, dodao je Karađole.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji na terasi hotela Medulić Life Palace gradonačelnik je istaknuo i da se paralelno s ovom sezonom odvijaju razgovori s investitorima za buduće projekte povećanja broja smještajnih kapaciteta u gradu, što će Šibeniku omogućiti još jači turistički uspon.