Uspješno završen program Novo lice Šibenika

24.10.2014

Uspješno završen program Novo lice Šibenika

Program energetske obnove obiteljskih kuća na području Grada Šibenika uspješno je završen nakon godine dana provedbe. Program energetske obnove obiteljskih kuća provođen je kroz dvije mjere: Povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice (izolacija od mineralne vune ili EPS) i Zamjena postojeće i ugradnja nove energetski učinkovite vanjske stolarije. Nakon pripreme za natječaj Fonda za zaštita okoliša i energetsku učinkovitost te potpisivanja ugovora s korisnicima tijekom protekle godine 19 korisnika je realizirao svoje ugovore.

„S obzirom na izražen interes korisnika, sljedeće godine Grad Šibenik će se ponovo prijaviti na Natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kako bismo građanima omogućili obnovu fasada, s obzirom da se u ovoj godini, upravo zbog provedbe netom završenog natječaja, Grad Šibenik nije mogao prijaviti za sredstva programa.“ rekao je voditelj projekta Petar Mišura.

Ukupan iznos investicija iznosio je 996.700,00 kuna od čega je Grad Šibenik sufinancirao 92.760,00 kuna a Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 369.508,90 kuna. Tijekom provedbe je obnovljeno 9 fasada, a na 11 objekata je zamijenjena vanjska stolarija. Procijenjena ušteda emisije CO2 je 79,75 tona.