Veleposlanik Izraela Ilan Mor u posjetu Šibeniku

31.01.2020

Veleposlanik Izraela Ilan Mor u posjetu Šibeniku

Gradonačelnik Željko Burić primio je danas u nastupnom posjetu veleposlanika Države Izrael NJ.E. Ilan Mora. Na sastanku je gradonačelnik veleposlaniku predstavio projekte koji se trenutno provode u Šibeniku te ga je upoznao s investicijskim mogućnostima na području grada.

 

„Zahvaljujem veleposlaniku na posjeti te vjerujem kako je ovo dobra prilika da uspostavimo čvrste odnose i kvalitetnu suradnju. Danas smo mu pokazali sve ono što je nekada bio naš nedostatak, kao što su napušteni vojni objekti i područja teške industrije, a koje smo pretvorili u svoj potencijal. Vjerujemo kako su brojne mogućnosti pred nama, a posebice potencijalna suradnja na znanstvenom i obrazovnom planu.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

 

Izraelski veleposlanik zahvalio se gradonačelniku na prijemu te je istaknuo kako mu je ovo prvi posjet Šibeniku.

 

„Bez sumnje imate prekrasan grad te sam impresioniran projektima i planovima razvoja Šibenika. Razgovarali smo o mogućnostima suradnje te sam gradonačelnika pozvao da posjeti Izrael.“, kazao je veleposlanik Mor koji je ranije tijekom dana obišao tvrđavu sv, Mihovila gdje će u lipnju, u sklopu Šibenskog plesnog festivala, nastupiti jedna od najboljih izraelskih plesnih skupina.

 

Nakon sastanka u Uredu gradonačelnika, veleposlanik je posjetio spomen sobu Dražena Petrovića u Preradovićevoj ulici te njegov spomenik na Baldekinu gdje se susreo s Draženovim nekadašnjim trenerom Miroslavom Kotarcem. U nastavku dana veleposlanik će obići prostore Poduzetničkog inkubatora te pogone u Poduzetničkoj zoni Podi.

 

Ilan Mor veleposlanikom Izraela u RH imenovan je  2019. godine.