Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Obilježavanje Dana grada na šibenskim tvrđavama

Obilježavanje Dana grada na šibenskim tvrđavama

 

 

 

Šibenske tvrđave sv. Mihovila i Barone i ove godine pripremaju prigodni program obilježavanja Dana grada, koji će se odvijati posljednjeg tjedna u rujnu. Na rasporedu je obilazak Tvrđave sv. Mihovila uz predstavljanje rezultata recentnih arheoloških istraživanja lokaliteta, dok će na Baroneu koncert održati grupa Bloom, a najmlađi posjetitelji uživati na edukativnoj radionici. 

 

 

EDUKATIVNE RADIONICE ZA MALE...

U nedjelju, 27. rujna, s početkom u 10 sati na Tvrđavi Barone bit će organizirana edukativna radionica za djecu, pod nazivom "Eko-čuvari tvrđava". Kroz sudjelovanje na radionici djeca uče kako aktivno sudjelovati u smanjivanju otpada kroz princip smanji –  prenamijeni – recikliraj, čime brane tvrđavu i svoju okolinu od lošeg utjecaja otpada na okoliš i čuvaju ih za buduće generacije. Radionica je osmišljena u sklopu projekta Šibenik Zero Waste City u suradnji s Udrugom Argonauta, a namijenjena je uzrastu od 7 godina naviše. 
Broj sudionika je ograničen, a zainteresirani za radionice prijave mogu slati na mail adresu Kluba prijatelja (klub.prijatelja@tvrdjava-kulture.hr) ili pozivom na broj + 385 (0)91 619 65 34 (od ponedjeljka do subote u vremenu od 8 do 16 sati).  

 

 

...STRUČNI OBILAZAK I KONCERT ZA VELIKE

U utorak, 29. rujna, kada Šibenik slavi svog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila i obilježava Dan grada, ulaz na tvrđave sv. Mihovila i Barone biti će slobodan svim posjetiteljima (u regularnom radnom vremenu od 9 do 17 sati).

Kako bi posjetiteljima približili rezultate arheoloških i povijesnih istraživanja tvrđava u posljednje tri godine, na Tvrđavi sv. Mihovila sprema se lagana i lagodna jutarnja šetnja – stručni obilazak pod nazivom "Nova istraživanja Tvrđave sv. Mihovila (2017.-20.)" – kroz koji će pričljivi povjesničar Josip Pavić iz Tvrđave kulture predstaviti najzanimljivija otkrića i pronalaske.
Obilazak započinje u 10 sati s Info pulta tvrđave gdje se očekuje okupljanje zainteresiranih. 

Nakon upijanja novih saznanja posjetitelji se mogu opustiti na Tvrđavi Barone gdje od 11 sati nastupa šibenskoj publici dobro poznat sastav Bloom predvođen vokalom Nataše Plazibat. 

 

 

PROGRAM DIO MANIFESTACIJE "DANI EUROPSKE BAŠTINE 2020."

Navedeni programi ujedno su i dio ovogodišnjeg programa manifestacije Dani europske baštine u Hrvatskoj koju organizira Ministarstvo kulture Republike Hrvatske. Manifestacija pod zajedničkom temom „Baština i obrazovanje – učenje za život“ objedinjuje široku lepezu online sadržaja i raznovrsnih događanja na lokacijama diljem Hrvatske, čijem se popisu pridružuju i šibenske tvrđave. Cilj manifestacije je multimedijalnim pristupom raznovrsnim sadržajima na kreativan i pristupačan način približiti kulturnu baštinu publici na što zanimljiviji i pristupačniji način te naglasiti važnost konstantne interakcije baštine s pojedincem, na čemu Tvrđava kulture kontinuirano radi.

Iz Tvrđave kulture naglašavaju kako će se svi programi održati u skladu sa propisanim preporukama i poštivajući mjere opreza. 



Tvrđava kulture Šibenik

  Objavljeno: 23.09.2020, 12:00h