Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

25. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika održana online putem

25. sjednica Gradskog vijeća Grada Šibenika održana online putem

 

 

Posredstvom aplikacije Microsoft Teams danas je održana 25. sjednica Gradskog vijeća grada Šibenika. Vijećnici su o točkama Dnevnog reda odlučivali glasujući putem elektroničkog obrasca.  

Usvojen je Proračun Grada Šibenika za 2021. godinu i projekcije za 2022. i 2023. godinu.

"Kod planiranja proračuna za 2021. godinu i projekcija za 2022. i 2023. godinu koristile su se dostupne makroekonomske projekcije, ali se planiranju pristupilo s oprezom obzirom na prisutnu neizvjesnost u pogledu daljeg razvoja situacije s pandemijom.  Ukupni prihodi i primici Proračuna Grada Šibenika za 2021. godinu iznose 452.000.000,00 kn. U Proračunu Grada Šibenika za 2021. godinu i projekcijama za 2022. i 2023. godinu planirani su proračunski prihodi i rashodi te vlastiti i namjenski prihodi svih proračunskih korisnika Grada i rashodi koji se iz njih financiraju. U Općem dijelu Proračuna planirana su sredstva za pokriće manjka iz prethodnih godina sukladno Planu o sukcesivnom pokriću manjka kroz tri godine.", uvodno je kazao pročelnik UO za financije Slobodan Tolić. 

Usvojen je amandman vijećnika Antona Dobre na Proračun za narednu godinu kojim je iznos od 500 tisuća kuna preusmjeren s pozicije UO za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj na sufinanciranje Općoj bolnici Šibenik projektne dokumentacije za izgradnju nove bolnice na lokaciji bivše vojarne Bribirskih knezova.

Vijećnici su usvojili i Odluke, odnosno Programe koji se vezuju uz Proračun za 2021. godinu i to: Odluku o izvršavanju Proračuna Grada Šibenika za 2021. godinu; Program gradnje komunalne infrastrukture  na području Grada Šibenika u 2021. godini;  Program održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Šibenika u  2021. godini; Program zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2021. godinu; Program javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2021. godinu; Program javnih potreba u sportu Grada Šibenika za 2021. godinu; Program javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju Grada Šibenika za 2021. godinu; Program javnih potreba u osnovnom školstvu Grada Šibenika za 2021. godinu; Program korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađenih zgrada u prostoru na području Grada Šibenika te Odluku o usvajanju plana sukcesivnog pokrića manjka.

Vijećnici su prihvatili i Polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za 2020. godinu te II. Izmjene i dopune Proračuna Grada Šibenika za 2020. godinu. Rebalans iznosi 324.831.000,00 kn što je smanjenje za 42.669.000,00 kn u odnosu na I. Izmjene i dopune Proračun za 2020. godinu.  

Usvojene su i odluke koje se vežu uz rebalans proračuna, a to su: Odluka o izmjeni Odluke o izvršavanju Proračuna Grada Šibenika za  2020. godinu; Izmjena Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u   2020. godini; Izmjena Programa održavanja komunalne infrastrukture na području  Grada Šibenika u 2020. godini; Odluka o II. izmjenama Programa javnih potreba u kulturi, tehničkoj kulturi i znanosti Grada Šibenika za 2020. godinu; Odluka o III. izmjenama  Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i  obrazovanju Grada Šibenika za 2020. godinu; Odluka o II. izmjenama Programa zdravstvene zaštite i pomoći socijalno ugroženim, nemoćnim i drugim osobama Grada Šibenika za 2020. godinu; Odluka o II. izmjenama Programa javnih potreba u sportu Grada   Šibenika za 2020. godinu; II. Izmjene plana rashoda za nabavu proizvedene dugotrajne imovine i dodatna ulaganja na nefinancijskoj imovini za osnovne škole Grada Šibenika za 2019. godinu.

Gradsko vijeće usvojilo je i Odluku o izmjeni Odluke o porezima Grada Šibenika. Navedenom Odlukom Grad Šibenik se uključuje u mjere koje je donijela Vlada RH za pomoć gospodarstvu zbog pandemije bolesti COVID-19. Obzirom da je ugostiteljska djelatnost najviše pogođena pandemijom, predloženo je smanjenje poreza na potrošnju s 3 posto na 1,5 posto u 2021. godini što su vijećnici, na koncu, i usvojili. 

Vijećnici su glasovanjem prihvatili Odluku o otpisu obveza, Odluku o visini turističke pristojbe za brodove na kružnom putovanju u međunarodnom pomorskom prometu kada se brod nalazi na vezu u luci ili sidrištu luke na području grada Šibenika te Odluke o privremenoj zabrani izvođenja građevinskih radova na području Grada Šibenika za 2021. godinu.

Prihvaćena je i Odluka o produženju roka za ispunjenje ugovornih obveza na području Gospodarske zone Podi – Šibenik.

Gradsko vijeće usvojilo je Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o izradi Izmjena i dopuna (IX.) Generalnog urbanističkog  plana grada Šibenika te  Odluku o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Izmjena i dopuna Općih uvjeta ugovora o korištenju javnih parkirališta s naplatom.

Većinom glasova prihvaćena je Odluka o osnivanju Javne vatrogasne postrojbe Grada Šibenika te Zaključak o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Statuta Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika. Usvojena je i Odluka o ukidanju statusa javnog dobra na čest. zem. 1298/2 K.O. Lozovac te na čest. zem. 2535/26 iz z.u. 2647 K.O. Jadrtovac. Prihvaćene su i sljedeće odluke: Odluka o dopuni Odluke o komunalnoj infrastrukturi Grada Šibenika i njezinom pravnom statusu; Odluka o suglasnosti za provedbu ulaganja na projektu uređenje javne površine/trga u Raslini.

Usvojen je Prijedlog plana davanja koncesija za razdoblje od 2021. do 2023. godine; Prijedlog plana davanja koncesija u 2021. godini. Glasovanjem je potvrđena Odluka o  donošenju Plana djelovanja u području prirodnih nepogoda za Grad Šibenik u 2021. godini; Program javnih potreba za obavljanje djelatnosti Hrvatske gorske službe spašavanja Stanice Šibenik za 2021. godinu; Analiza stanja sustava civilne zaštite na području Grada Šibenika za 2020. godinu;  Plan razvoja sustava civilne zaštite na području Grada Šibenika za 2021. godinu s financijskim učincima za trogodišnje razdoblje.

Prihvaćen je prijedlog Mreže osnovnih škola na području Grada Šibenika.

Također, vijećnici su potvrdili Rješenje o imenovanju ravnatelja Muzeja Grada Šibenika Željka Krnčevića te Rješenje o imenovanju ravnateljice Javne ustanove u kulturi Tvrđava kulture Šibenik Gorane Barišić Bačelić.  Usvojena su i sljedeća izvješća: Godišnje izvješće o ostvarivanju plana i programa rada Dječjeg vrtića Šibenska maslina za 2019./2020. pedagošku godinu; Godišnje izvješće o ostvarivanju plana i programa rada Dječjeg vrtića „Smilje“ za 2019./2020. pedagošku godinu. Vijećnici su primili na znanje Prijedlog Zaključka o primanju na znanje Izvješća o zaključcima stručne analize zaprimljenih inicijativa u 2019. godini u svrhu utvrđivanja osnovanosti pokretanja postupaka za izradu i donošenje prostornog plana.

Usvojena je i Odluka o prestanku društva „TEF“ d.d., tvornice elektroda i ferolegura Šibenika“ te Odluka o oslobađanju od plaćanja naknade za korištenje javne površine kojom se propisuju mjere za ublažavanje negativnih posljedica uzrokovanih korona virusom COVID-19 na poslovanje poslovnih subjekata u Gradu Šibeniku.

Uoči rasprave po točkama Dnevnog reda, održan je tzv. aktualni sat u sklopu kojeg su vijećnici imali mogućnost postavljanja pitanja Gradonačelniku i njegovim zamjenicima. 

  Objavljeno: 14.12.2020, 10:37h