Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap
SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Danijel Mileta

Danijel Mileta

 

Danijel Mileta rođen je 12. siječnja 1975. godine u Šibeniku gdje završava osnovnu školu i prirodoslovno-matematičku gimnaziju.

Diplomirao je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu na kojem završava i poslijediplomski znanstveni studij te stječe profesionalno zvanje magistra znanosti. Godine 2002. upisao je poslijediplomski znanstveni studij poslovne ekonomije iz organizacije i menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je u redovnom roku položio sve ispite.

Svoje bogato poslovno iskustvo započinje 2000. godine u Hrvatskim telekomunikacijama d.d. kao specijalist za telekomunikacije i pokretne mreže, a zatim kao suradnik za strategiju mreže i poslovni plan. Od 2003. godine radi u Končaru kao rukovoditelj organizacijske jedinice koja proizvodi prva hrvatska prijenosna računala, a od 2005. do 2009. godine na radnom je mjestu direktora Gradskog parkinga d.o.o . u Šibeniku gdje postaje dvostruki dobitnik certifikata Poslodavac partner za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima (2008. i 2009.) i dobitnik nagrade Menadžer godine u kategoriji javnih poduzeća koju dodjeljuje CROMA – Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (2008.), a poslovni časopis Lider ga je uvrstio među top 250 mladih menadžera (2009.).

Dužnost državnog tajnika Ministarstva mora, prometa i infrastrukture obavlja od 2010. do 2011. godine, gdje je bio i član Vijeća za informatizaciju državne uprave i član odbora RH za stabilizaciju i pridruživanje. Od 2012. godine je u javnoj ustanovi Razvojna agencija Šibensko-kninske županije na radnom mjestu višeg savjetnika za područje energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije.

U razdoblju od 2006. do 2012. godine vrši dužnosti člana školskog odbora Tehničke škole u Šibeniku, člana izvršnog odbora Vaterpolo kluba Šibenik, člana nadzornog odbora Gradske čistoće d.o.o., predsjednika glavne skupštine Croatia airlinesa d.d. te dopredsjednika Hrvatske parking udruge.

Pored redovitog obrazovanja i niza poslova koje je obavljao, pohađao je i pedesetak usavršavanja putem seminara i tečajeva iz područja: upravljanja ljudskim potencijalima, računovodstva, financija i kontrolinga, prodaje i marketinga, projektnog menadžmenta, informacijsko-komunikacijskih tehnologija i energetike. Autor i koautor je nekoliko znanstvenih i stručnih tekstova.

Danijel Mileta je pri Županijskom sudu imenovan stalnim sudskim vještakom za telekomunikacije, ima odgovarajuću licencu za glasnogovornika i diplomu Londonske škole odnosa s javnošću, kao i položen brokerski ispit. Interni je auditor za sustav kvalitete i specijalist zaštite na radu. Od 2006. godine je vanjski suradnik Veleučilišta u Šibeniku na kojem je u nastavnom zvanju višeg predavača nositelj 3 kolegija: Elektroničko poslovanje, Informacijski sustavi u cestovnom prometu i Osnove elektrotehnike i elektronike.

Na lokalnim izborima u svibnju 2013., 2017. i 2021. godine nastupa kao kandidat HDZ-a za zamjenika gradonačelnika Šibenika te tu dužnost, nakon izborene trostruke pobjede, obavlja od 10. lipnja 2013. godine.

  PREGLED DOKUMENATA