Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Adriatic boat show iz Mandaline seli na šibensku rivu

Adriatic boat show iz Mandaline seli na šibensku rivu

 

 

Peto izdanje šibenskog i međunarodnog sajma nautike ove godine mijenja lokaciju i seli na šibensku rivu. Najavljeno je to na današnjoj konferenciji u Gradskoj vijećnici na kojoj su organizatori i partneri projekta dali uvodne informacije o sajmu koji će se od 9. do 12. svibnja održati u jedinstvenom ambijentu šibenske rive.

„Sajam smo odlučili preseliti kako bismo stavili naglasak na brojne projekte u gradu Šibeniku koji unaprjeđuju nautički turizam“, istaknula je Jana Gaćina, direktorica tvrtke „Media in“ koja organizira sajam.

Izložbeni prostor sajam prostirat će se od mula Krka do dječjeg igrališta na rivi, dok će kongresni dio biti organiziran u hotelu Jadran. Sajam će se uklopiti u svakodnevnu cirkulaciju prometa, a postojeći parkirni prostori i različiti ugostiteljski objekti u neposrednoj blizini bit će na raspolaganju sudionicima. Bit će izloženo stotinjak novih i rabljenih plovila.

Vizura šibenske gradske jezgre u pozadini sajma dodatno će podići ambijent, a slike Krešimirova grada obići će svijet, obzirom da sajam prati veliki broj inozemnih novinara. Nova lokacija je prilika za promociju Šibenika kao atraktivne nautičke i turističke destinacije, za što se i opredijelio u Strategiji razvoja.

„Ovo je još jedan korak u vraćanju Šibenika moru. Sa sajmom gradu, vratit ćemo „šušur“ u naše kale“, istaknuo je gradonačelnik dr. Ante Županović i dodao kako je Adriatic boat show važan segment razvoja šibenskog gospodarstva, a premještanjem istoga na rivu, i katalizator još boljih rezultata u turizmu u predsezoni. Uz Šibensko – kninsku županiju i Hrvatsku gospodarsku komoru, Grad Šibenik je i ove godine pokrovitelj sajamske manifestacije.

Zahvaljujući suradnji organizatora, Grada, Županije i Turističke zajednice, inozemni agenti će imati priliku upoznati sve turističke adute šibenske regije. Za vrijeme ABS –a, a u organizaciji Hrvatskog kluba putnika, u Šibeniku će se po drugi puta održati i putopisni spektakl Croatian Travel Festival koji privlači brojne turističke novinare i putopisce.

Sajam će za posjetitelje biti otvoren svaki dan od 11 do 19 sati, a cijena ulaznice je 15 kuna. Događanja na sajmu pratit će i bogat zabavni večernji program, a organizatori za subotu pripremaju veliki koncert na rivi.

  Objavljeno: 13.03.2013, 11:53h