Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Art kino Arsen i ljetna pozornica Barone primljeni u prestižnu mrežu Europa Cinemas

Art kino Arsen i ljetna pozornica Barone primljeni u prestižnu mrežu Europa Cinemas

 

 

U svojoj trećoj sezoni održavanja kino programa, Art kino Arsen zajedno s ljetnom pozornicom na Tvrđavi Barone postalo je dio Europa Cinemas – najprestižnije europske mreže neovisnih kinoprikazivača, koju čini 1221 kino i 3060 kinodvorana u 38 zemalja!

Od svog osnivanja 1992. godine, mrežu Europa Cinemas potpomažu Europska komisija i program Kreativna Europa, a glavni joj je cilj pružanje operativne i financijske potpore kinima koja se obvezuju dati značajan dio svojih programa nenacionalnim europskim filmovima. Tvrđava kulture, s Art kinom Arsen nositeljica kinoprikazivačke djelatnosti u Šibeniku, postala je dijelom Europa Cinemas u sklopu mini mreže zajedno sa splitskom Kinotekom Zlatna vrata, zagrebačkima Dokukinom KIC i Art-kinom Metropolis, daruvarskim Kinom “30. Svibnja” te Gradskim kinom Novska! 

Šibenik je tako sa svojim filmskim programima na dvjema pozornicama, u Kući umjetnosti Arsen i na Tvrđavi Barone, postao prepoznato mjesto kinoprikazivačke djelatnosti s naglaskom na europski i nezavisni film. 

"Nakon dva desetljeća praznine i nepostojanja kina u središtu grada, naš glavni cilj - trajno pružanje mogućnosti gledanja pažljivo selektirane, recentne i kinotečne filmske produkcije u Šibeniku - postao je stvarnost! Kako bismo nagradili vjernu publiku koja je prepoznala naš rad i dostojno proslavili ulazak u mrežu Europa Cinemas, za svaku kino ulaznicu kupljenu na blagajni Kuće umjetnosti Arsen, častimo još jednom! Akcija se odnosi na filmski program Art kina Arsen u prosincu!", poručuju iz Tvrđave kulture Šibenik. 

Cjelokupni filmski i audiovizualni program Kina Arsen, nastavljaju, i dalje će biti orijentiran prema svim dobnim skupinama, s fokusom na djecu i mlade. 

"Šibenik je s ljetnim filmskim programom na Tvrđavi Barone i Kućom umjetnosti Arsen prepoznat i drag svim domaćim filmašima, a međunarodnu relevantnost nastavit ćemo graditi kroz projekte poput Connecting Cinemas financiranog iz fonda Creative Europe. Filmski program Arsena najvažniji je programski segment dvorane, ponajviše iz razloga što je, nakon 20 godina, u centru Šibenika ponovno dostupan stalni filmski program u prikladnom i vrhunski opremljenom prostoru. Dodatno, filmski program Arsena nakon šest godina predstavlja prirodni nastavak ljetnih filmskih večeri na Tvrđavi Barone s kojima je vidljivo da u Šibeniku postoji lokalna publika zainteresirana za nezavisni film, naročito domaće i regionalne produkcije. Postojeći interes potrebno je razvijati i širiti tijekom čitave godine što je jedna od glavnih zadaća Art kina Arsen", poruka je Tvrđave kulture povodom ulaska Art kina Arsen u mrežu Europa Cinemas. 

Od svog osnivanja potpomognuta od strane Europske komisije (Program Kreativna Europa / MEDIA) i CNC-a (Francuska), Europa Cinemas je prva mreža kina koja se fokusira na europske filmove. Nastala 1992. godine na inicijativu grupe tridesetak kino izlagača, u 30 godina postala je mreža od gotovo 1221 kina i 3060 kinodvorana u 38 zemalja. Glavni su ciljevi mreže pružanje operativne i financijske potpore kinima koja se obvezuju dati značajan dio svojih projekcija nenacionalnim europskim filmovima te uspostava aktivnosti za mladu publiku. 

Program Art kina Arsen do kraja studenog provjerite ovdje, a sve novosti možete pratiti na Facebook i Instagram profilima Kuće umjetnosti Arsen! 

  Objavljeno: 20.11.2023, 14:16h