Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Bajkoviti svijet Ane Bilić Udovičić

Bajkoviti svijet Ane Bilić Udovičić

 

 

Čuvar blaga, nova knjiga novinarke i spisateljice Ane Bilić Udovičić, predstavljena je jučer u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića, na radost mnogobrojne djece u čije će ruke dospjeti.

Riječ je o bajci za djecu od deset do dvanaest godina koja dobroti srca i pravim vrijednostima u životu može poučiti i one malo starije. Kako sama autorica kaže, htjela je u ovoj knjizi dati priliku sporednim likovima, kako u bajkama, tako i u životu. Snjeguljica ne bi uspjela da nije bilo patuljaka, kao ni Petar Pan da nije bilo Zvončice. Stoga je glavni zadatak ove bajke bio da ispravi nepravdu i pokaže tko je zapravo zaslužan za dobra djela.

Ova dječja priča sastoji se od dva dijela:  Začetak legende i Ostvarenje legende. Prvi dio donosi priču o preobrazbi zločestog čarobnjaka Zao Zlog od Sretnog Kraljevića do, naposljetku, Čuvara blaga. Drugi dio se sastoji od tri različite priče koje povezuje Čuvar blaga koji ljudima vraća njihovo izgubljeno srce.

Uz Anu, knjigu je predstavila pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug te novinar i urednik Radio Ritma Samir Mila, a ulomak iz Anine knjige pročitali su članovi Udruge Kamenčići.

„Čuvar blaga prelijepa je bajka, prije svega o srcu koje, kako piše Ana, postoji na početku i na kraju svakog vremena. Srce, iz kojeg na svakom početku sve dolazi i u koje se na svakom kraju sve vraća“, istaknula je u svom osvrtu Živana Podrug i dodala:

„Ovo je priča koja će i djecu, ali i nas odrasle, podučiti o pravim vrijednostima, o tomu kako, brinući se često oko sporednih stvari, zanemarujemo bitno. Zamaramo se što ćemo odjenuti, kako urediti kosu, koji nakit staviti, a pri tomu zaboravljamo da sve blago ovoga svijeta ne može pomoći da izgledamo ljepše, jer ljepota dolazi iznutra.“

Čuvar blaga
Anina je treća knjiga. Iz pera ove talentirane spisateljice proizašle su još dvije bajke za djecu; Tajna bakinog tavana i Vitezovi Rata.  Iako Ana ima neke rukopise i za stariju publiku, želja joj je ići putovima Ivane Brlić Mažuranić i lijepe književnosti za djecu. Možda se to ne čini tako, ali za one najmlađe je i najteže pisati jer je prvi preduvjet za to da ste i sami mladi u srcu i da još uvijek znate maštati i prepoznavati ono najljepše u ljudima jer, kako Ana kaže, lijepi smo onoliko koliko je lijepo naše srce.

  Objavljeno: 06.12.2012, 12:24h