Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Baletni studio HNK u Splitu oduševio festivalsku publiku za samo 35 minuta

Baletni studio HNK u Splitu oduševio festivalsku publiku za samo 35 minuta

 

 

Najveće mjerilo kvalitete je publika, posebno djeca koja su bolno iskrena. I ako pitate upravo njih, od subote 19. lipnja još se nije dogodilo da je predstava izvedena na ljetnoj pozornici u sklopu 61. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku – podbacila. Baletni studio Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu uz pratnju Orkestra HNK sinoć je ispraćen uz gromoglasan, dug pljesak publike koja nije skrivala oduševljene izvedbom simfonijske bajke 'Petar i Vuk' Sergeja Prokofjeva za koju koreografiju potpisuje Remus Dimache.

'Hvala publici na aplauzu. Znači da su prepoznali kvalitetu predstave. Mi ćemo i dalje raditi takve predstave. I mi smo oduševljeni Šibenikom. Mislim da je ovo veliki uspjeh za splitski balet, za baletni studio. Iskreno samo oduševljeni. Imali smo puno gledalište i zaista smo sretni. Nadamo da će nas opet pozvati', kazao je Dimache odmah nakon predstave sretan što su ponovno zaplesali nakon duge pauze.

S obzirom da smo željni plesa zbog duge pauze milsim da je ovo veliki uspjeh za splitski balet, za baletni studio i iskreno sam oduševljen. Puno gledalište i zaista smo sretni. Nadamo se da ćemo opet doći, mi smo spremni. Hvala na aplazuu zači da su preopoznali kvlaietu predtsave. Mi ćeo i dalje raditi takve prestave i mi smo oduševljeni.

Podsjetimo, simfonijska bajka za djecu Petar i vuk, za koju je Sergej Prokofjev skladao glazbu i napisao tekst, praizvedena je u Moskvi 1938. godine po narudžbi Središnjeg moskovskog kazališta za djecu s ciljem edukacije najmlađih kazališnih gledatelja. Svaki je lik priče predstavljen jednim instrumentom. Dvadeset i osam mladih plesača izvodi klasik 20. stoljeća koji se već više od osam desetljeća izvodi širom svijeta na oduševljenje djece i odraslih.

A razloga za zadovljstvo imao je i Srećko Šestan, Šibenčanin na čelu splitskog HNK. 'Premda nisam stalno u Šibeniku, ali u svakom teatru koji sam vodio, stalo mi je da s našim programom nastupimo na mom Međunarodnom dječjem festivalu gdje sam glumio, otvarao Festival, bio u kičmatrans ekipi. Sad kao ravnatelj raznih kazališta trudim se da napravimo dobar program da bismo mogli doći na naš šibenski festival i prikazati nešto dobro i kvalitetno za našu djecu, našu budućnost, a sve u cilju očuvanja naše nacionalne kulture i identiteta', ispričao je Šestan.

Simfonijska bajka svoje je odigrala uz živu glazbu kazališnog Orkestra što je pojačalo čaroliju na ljetnoj pozornici, a cijeloj je baletnoj trupi bilo dovoljno 35 minuta predstave da osvoji publiku. Sinoć je ispred UNESCO-ve katedrale svetog Jakova stanovala čarolija. I večeras će opet.

  Objavljeno: 25.06.2021, 10:03h