Službene stranice Grada Šibenika
A Podcrtaj linkove  
Grad Šibenik službene stranice

šibenik.hr

Idi na naslovnicu
Otvori sitemap
Zatvori sitemap

Gradska četvrt Baldekin I

Gradska četvrt Baldekin II - Škopinac

Gradska četvrt Baldekin III

Gradska četvrt Crnica

Gradska četvrt Građa

Gradska četvrt Jadrija

Gradska četvrt Mandalina

Gradska četvrt Meterize

Gradska četvrt Plišac

Gradska četvrt Ražine

Gradska četvrt Ražine Donje

Gradska četvrt Stari Grad

Gradska četvrt Šubićevac

Gradska četvrt Varoš

Gradska četvrt Vidici

Gradska četvrt Zablaće

Mjesni odbor Boraja

Mjesni odbor Brnjica

Mjesni odbor Brodarica

Mjesni odbor Danilo

Mjesni odbor Danilo Biranj

Mjesni odbor Danilo Kraljice

Mjesni odbor Donje Polje

Mjesni odbor Dubrava kod Šibenika

Mjesni odbor Goriš

Mjesni odbor Grebaštica Donja

Mjesni odbor Grebaštica Gornja

Mjesni odbor Jadrtovac

Mjesni odbor Kaprije

Mjesni odbor Konjevrate

Mjesni odbor Krapanj

Mjesni odbor Lepenica

Mjesni odbor Lozovac

Mjesni odbor Mravnica

Mjesni odbor Perković

Mjesni odbor Podine

Mjesni odbor Raslina

Mjesni odbor Sitno Donje

Mjesni odbor Slivno

Mjesni odbor Vrpolje

Mjesni odbor Vrsno

Mjesni odbor Žaborić

Mjesni odbor Zaton

Mjesni odbor Žirje

Mjesni odbor Zlarin

SLUŽBENE STRANICE
GRADA ŠIBENIKA

Britance oduševila dalmatinska kuhinja

Britance oduševila dalmatinska kuhinja

 

 

Predstavnici grada Šibenika predvođeni gradonačelnikom dr. Antom Županovićem, zajedno s delegacijom grada Zadra, bili su u službenom posjetu Velikoj Britaniji.

Na poziv Lorda Alexandera Scrymgeoura, počasnog konzula Republike Hrvatske u Škotskoj, šibenska i zadarska delegacija boravila je u Velikoj Britaniji od 22. – 24. listopada i u kontaktima s brojnim tamošnjim visokim dužnosnicima promovirala gospodarske, turističke, gastronomske i ostale potencijale Šibenika, odnosno regije srednjeg Jadrana.

Delegaciju Šibenika činili su gradonačelnik dr. Ante Županović; Željko Petreš, organizator i predsjednik Kulturnog vijeća kao predstavnik sektora kulture; Krešimir Šakić, direktor TEF – a i predstavnik gospodarskog sektora; Dino Karađole, direktor TZ grada Šibenika kao predstavnik turističkog sektora i Jana Gaćina, predstavnica NCP Remontnog brodogradilišta, a u Londonu im se pridružila i Ivana Prgin (NCP).

Lord od Dundee – a boravio je prije mjesec dana u Zadru te je na inicijativu zadarskog dogradonačelnika Dražena Grgurevića, te Željka Petreša i zamjenika gradonačelnika Franka Vidovića posjetio i Šibenik. Na poziv Lorda Scrymgeoura, a u dogovoru s gradonačelnikom dr. Antom Županovićem, došlo se na ideju predstavljanja  dvaju susjednih gradova u Velikoj Britaniji.

Kroz tri dana delegacija  grada Šibenika boravila je u Dundeeu, Edinburghu i Londonu i pritom se susrela s brojnim političkim i gospodarskim predstavnicima tih gradova. Primio ih je i gradonačelnik Edinburgha Donald Wilson, kao i škotski ministar vanjskih poslova Humza Yousaf.

Predstavnici grada Šibenika održali su pred gospodarstvenicima, političarima i potencijalnim investitorima prezentacije u kojima su govorili o potencijalima ove regije i mogućnostima ulaganja i suradnje što je izazvalo veliku pozornost prisutnih. Na prvom mjestu su ulaganja u turizam te uvoz zdrave hrane koja je i posluživana nakon svakog izlaganja. Postignut je dogovor o suradnji između naših i i britanskih srednjih škola i sveučilišta, poglavito nakon ulaska Hrvatske u EU.

Zadar i Šibenik nastavit će i dalje suradnju u vidu prezentacija u drugim europskim gradovima uz pomoć  prijatelja Hrvatske i dvaju susjednih gradova. 

  Objavljeno: 25.10.2012, 16:50h